Rozšířený sandbox / skeleton

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
MokrOus
Člen | 5
+
0
-

Ahoj,
začínám psát nový projekt (svůj první v Nette) a samozřejmě jsem začal se sandboxem, který se doporučuje třeba v QuickStart.
Po nějaké době ale logicky přicházím na to, že je potřeba mít spoustu víceméně univerzálního kódu, který se v naprosté většině projektů opakuje (a je tudíž ztráta času to psát pokaždé znovu).
Co se tomu zatím věnuji, tak jsem narazil třeba na:

1. rozčlenění do modulů (Public / Admin apod) – viz http://www.egoblog.cz/…nimi-moduly/
  2. modely – https://pla.nette.org/…cy-injection
  3. základní databázové operace s tabulkami nastíněno tamtéž
  4. autentizační metody mimo login/heslo: Google, Facebook apod

… a určitě spousta dalších věcí, ke kterým jsem se zatím nedostal.

Proto bych se chtěl zeptat, vás zkušených vývojářů, zda nepoužíváte nějaký takový rozšířený sandbox a pokud ano, jestli by to nebylo třeba někde veřejně dostupné (třeba github).
Pokud jsou moje úvahy mimo mísu, rád se nechám usměrnit.

Díky
MokrOuš

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-
Šaman
Člen | 2666
+
+3
-

Problém je, že každý chce něco jiného. Na jedné poslední sobotě byl představený jeden hodně rozšířený sandbox (ale narozdíl od toho CMS je to stále jen univerzální skeleton). Snad časem bude i video.

Poblém je, že je tam toho tolik a já nevím k čemu všemu přesně každý kousek kódu slouží. A než na to přijdu, tak je jednodušší počkat až danou věc budu potřebovat a pak si to nainstalovat sám podle tutoriálů. Mám pak nad vším kompletní kontrolu.

Když vezmu ty tvoje body, tak:

• Rozčlenění na admin a frontend potřebuji sotva ve třetině případů. Často dělám IS, který je celý vlastně admin modulem.
  • Modely a základní ORM, notORM, pseudoORM – pro malé projekty mi stačí moje repository nad NDbT, na větší projekty používám LeanMapper, ale koketuji s Doctrine. Namátkou vím ještě o NotORM (nedoporučuji na nové projekty), YetORM, NextrasORM a pár dalších. Tady těžko udělat univerzální skeleton, když někdo bez Doctrine ani ránu, jinému stačí pár pomocných tříd nad Nette Database.
  • Autentizace přes Fb, Google – já jsem třeba tenhle požadavek nikdy nepotkal. Zato jsem se potkal s autentizací speciálních operací pomocí časového tokenu. Opět – univerzální řešení neexistuje, každá aplikace chce svoje. Spíš, než Skeleton je fajn mít snadno integrovatelné doplňky.

Z dalších věcí, co byly potřeba víc, než jednou:

• Řešení API rozhraní (REST, nebo něco podobného).
  • Řešení migrací (teď používám ty od Honzy Tvrdíka ze stejné PoSoboty kterou jsem odkazoval). Ovšem někteří používají origináln Doctrine migrations.
  • V posledním projektu jsem začal používat Bower, LESS, zatím nepouživám Grunt, ale už by se párkrát hodil.
  • Z dalšího mě napadají užitečné drobnosti jako Form renderer, Továrničky na formuláře a nějaký grid, vlastně i výběr datagridu, dále klidně nějaké základní šablony (u mě v Bootstrap3) a k nim jednoduchý stylopis.
  • Některé vlastní helpery, validátory, pomocné třídy.

A to nahazuji jen od boku. Bude toho víc. Ale každý chce něco jiného. Když dělám aplikaci s frontendem, pak šablony ani styly neřeším, to mi dodá grafik a kodér. V databázovém systému který má jen backend zase nepotřebuji moduly, ani přihlašování přes fb… No, už se opakuji.