tinyMCE po aktualizaci neodesílá data

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
X-mass
Člen | 6
+
+1
-

Zdravím vespolek. S nette nejsem absolutní nováček, něco málo jsem už naprogrmoval, ale teď mi nejde do hlavy proč po aktualizaci tinyMCE se formulář (textarea) tváří, že není vyplněn.
Do doby než jsem tinyMCE ktualizoval, tak normálně všechno fungovalo.
Na formu mám validaci ->addRule(Form::FILLED, 'Nebyl vyplněn text') a při odesílání nastaveno $form->getElementPrototype()->onsubmit('tinyMCE.triggerSave()'); .. Nicméně při vyplnění nějakého textu se zobrazí rovnou „Nebyl vyplněn text“. Poradí někdo kde může být chyba.Stahoval jsem verzi 4.3.3 (https://www.tinymce.com/download/ Download TinyMCE Community 4.3.3)
Díky za případné rady…

EDIT:
pokud použiji script

<script src="//cdn.tinymce.com/4/tinymce.min.js"></script>
  <script>tinymce.init({ selector:'textarea' });</script>

tak to funguje… Může to být přidaným pluginem „RESPONSIVE filemanager“ ? Pokud to dělám bez něj funguje vše OK. Pokud ho ovšem přidám tak textarea píše validační chybu, že není vyplněna…

Editoval X-mass (2. 2. 2016 21:05)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Zkus to debugnout v chrome dev tools. Stačil by breakpoint někde do validace a ono se ukáže, co se uvnitř děje.

X-mass
Člen | 6
+
0
-

Tak už jsem na to nejspíš přišel. Původně jsem na textarea nastavil id na mceEditor pokud to ale načítám pomocí class, tak to funguje. Ještě to vyzkouším a dám kdyžtak vědět…

EDIT: tak radost byla předčasná. Funguje to tak pouze na aktuální verzi Nette. Na projektu, který jsem chtěl obohatit o ten filemanager do tinyMCE, tak to bohužel nefunguje žádným způsobem, které jsem zkoušel na aktuální verzi nette. No budu to muset nechat jak to mám teď s vlastním esterním uploaderem a vkládáním pomocí jquery. Aktualizovat starý projekt na nové nette by přišlo na řádku pár hodin, jelikož jsou tam funkce, které již nové nette má úplně jinak a tak se „červenobílé stránky“ nelze tak jednoduše zbavit… Jede ještě na verzi nette 2.0.3… Takže dokud to bude fungovat jak to funguje, nebudu to řešit… Jinak jedná se o web jedné obce, kde sestavení nového rozhraní by nebylo zrovna jednoduché. Navíc pokud bych to měl ještě synchronizovat s aktuálními daty v DB, tak bych to dělal pár týdnů… Aktuální velikost dat v DB je více než 0,5MB. No ale to je jedno. Důležité je, že jsem zjistil, že to jednoduchým způsobem nepůjde…

Editoval X-mass (3. 2. 2016 19:29)

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

Uprav si inicializaci tinymce nejak takto:

<script>
tinymce.init({
    selector: "textarea",
    setup: function (editor) {
        editor.on('change', function () {
            editor.save();
        });
    }
});
</script>
X-mass
Člen | 6
+
0
-

Díky. Už se mi to alespoň na localhostu podařilo rozjet i na těch stránkách. A ani jsem nepotřeboval ten kód do inicializace. Smazal jsem celé tinyMCE včetně všech rozšíření, nakopíroval nové, nastavil nové scripty a už to jede. Je to super! Teď už budu muset jen přetáhnout soubory (obrázky dokumenty) do sdílené složky a upravit jejich umístění na stránkách. Naštěstí tohoto není zase až tak moc… Týká se to zhruba 60 stránek, přičemž ne na všech jsou nějaké obrázky nebo dokumenty. Nicméně první to budu zkoušet stále na localhostu. Pokud to pak aktualizuju i na stránky obce, budu muset zajít za starostou a všechny změny mu ukázat.