Navrh dynamickeho generovani formulářů a datatable
- hancs
- Člen | 57
Ahoj,
chtěl bych ve své aplikaci, mít modelovou třídu, která vykreslí tabulku položek z databáze. Ale chci jí vždy předat jinou tabulku. Po třídě potom budu chtít aby vygenerovala příslušnou tabulku. Obdobně potom editační formuláře pro každou tabulku. Napadlo mi udělat každé tabulce jednu třídu v modelu, která bude implementovat stejné rozhraní. Aby byla vykreslovací třída nezávislá. Jde mi o to jak to správně propojit s presenterem a se šablonou. Jestli mám v modelové třídě vytvářet formuláře, který si bude presenter brát a vykreslovat je taky nezávisle na tabulce. Ale jak to udělat s tabulkami? Nechci mít pro každou databázovou tabulku jeden presenter a jednu šablonu. Chci mít jen jenden presenter a jednu šablonu pro všechny tabulky. Nějaký nápad, jak to rozvrhnout?
Předem díky za jakoukoliv odpověď.
- hancs
- Člen | 57
Grid už mám z používané šablony, spíš mi jde o to jak uspořádat(navrhnout) jednotlivé třídy a jak si potom předávat generovaná data. Jednou jsem řešil podobnou věc v php procedurálně, kde se generoval výpis a formuláře na základě konfiguračního souboru. Teď bych chtěl nahradit konfigurační soubor třídami k jednotlivým tabulkám.