PHPStorm – Da se sprovoznit autocomplete a highlight v latte pro PHP, HTML a LATTE MACRA zaroven?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
warriotox
Člen | 30
+
+1
-

Do ted jsem psal vsechno v Coda 2, rekl jsem si, ze si usnadnim praci, ale stale nejsem spokojenej, kdyz prijde na psani sablon.
On existuje plugin pro PHPStorm pro *.latte aby ho to vzalo jako vlastni file type. Jenomze, v tomto pripade to umi akorat HTML highlight bez autocomplete a LATTE MACRO highlight a autocomplete.
Ja hledam zpusob, ktery by dovolil jak highlight tak autocomplete pro HTML kod, LATTE MACRA a PHP kod uvnitr <?php ?>. Ale peru se s tim uz asi 3 hodiny, a zadny stesti, resil tu nekdo tento problem a vyresil?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Já jsem si nastavil Smarty. Nenapovídá to nette makra, ale aspoň to nějakým způsobem zvýrazní text uvnitř složených závorek :D

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Taky používám Smarty – tj. PHPStorm již Smarty podporuje, stačí tedy jen nastavit FileType Smarty také pro koncovky *.latte – mě zvýrazňuje i většinu latte maker a těch pár co to neumí si pamatuju :)
Plugin pro Nette/Latte, který existuje je podle mne úplně o ničem, když neumí pracovat s HTML a jeho autor na něj dle Githubu již dva roky nesáhl…

warriotox
Člen | 30
+
0
-

iguana007 napsal(a):

Taky používám Smarty

ale HTML autocomplete to neumi, ze?

Oli
Člen | 1215
+
0
-

HTML autocomplete to umí uplně bez problému.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

jj i automatické formátování/odsazování jede v případě Smarty v pohodě ;)

warriotox
Člen | 30
+
0
-

iguana007 napsal(a):

jj i automatické formátování/odsazování jede v případě Smarty v pohodě ;)

moje chyba, ja sem mel pres template data language nastavenou slozku jako latte, z predtim jak sem si s tim hral. ok tak smarty it is a aspon ze me bude lepsi programator, kdyz si to co bych povodne psal do <?php ?> uvnitr late upravim uz v presenteru :D

Dekuji vsem za rady.

Editoval warriotox (22. 1. 2016 18:03)

warriotox
Člen | 30
+
0
-

jeste se zeptam, kde muzu nastavit jakou barvou je napsano N v „n:class“ ? Nevidim to nikde ve smarty, html, default ani php a mama to napsany takovou vybledlou cervenou :(

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

To červené (alespoň u mě na Monokai) n: se nedá změnit a znamená chybnej název atributu.

warriotox
Člen | 30
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

To červené (alespoň u mě na Monokai) n: se nedá změnit a znamená chybnej název atributu.

a pod cim to je? pod Settings->Editor->Colors->General to neni, nebo sem slepej?
EDIT: aha, tak ono to tam je, jen se zmeny projevily az po restartu :/

A jeste dalsi otazka, da se nekde zmenit podbarveni oteviracich a zaviracich tagu co patri k sobe??
Myslim tohle http://puu.sh/…e8a847a2.png

Editoval warriotox (23. 1. 2016 12:59)

greeny
Člen | 405
+
+1
-

n: se dá vypnout, dej Ctrl + Shift + A a najdi Unbound XML namespace prefix, to vypni

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@greeny :O :O :O to jsem hledal asi celej rok!
Díky moc!

edit: ctrl+shift+A je zkratka pro vyhledávání akce.

Editoval CZechBoY (23. 1. 2016 22:11)

greeny
Člen | 405
+
0
-

Ctrl + Shift + A je Find Action (aspoň v defaultním nastavení)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

No, je to vlastně jedno kde to dám hledat :-) Buď dám nastavení a hledám tam, nebo dám hledat akci rovnou.