Odtranění handleru ze storeRequest při ajaxu
- freely111
- Člen | 41
Zdravím, mám vytvořen takový seznam položek včetně stránkování a po kliknutí na položku se přesměruji na formulář a chtěl jsem řešit tlačítko zpět pomocí storeRequest a restoreRequest, tak aby mi to vrátilo na stejnou stránku, kde jsem skončil. Stránkování mám ale pomocí ajaxu a do storeRequest se mi tedy uloží i to volání události handle.
Je možnost nějak ten request upravit, aniž bych ho nějak upravený vyvolal před uložením do storeRequest? Nebo se to řeší jinak?
Našel jsem tedy jedno vlákno na podobný dotaz, ale odpověď na řešení
tam není :/
https://forum.nette.org/…xovem-dotazu
Díky za každou radu.
- freely111
- Člen | 41
CZechBoY napsal(a):
A to zpwt ma co delat?
Predchozi stranka? Resetovat filtr?
Pouzte vrátit zpět. Já to sice mohu udělat jinak, ale jen jsem narazil na to, že když dělat requesty přes ajax, tak se mi do toho storeRequest ukládá právě ten handler na tu událost a při obnově se ten handler vyvolá. Což tak má asi být, ale vrtá mi hlavou jak si zachovat storeRequest, tak aby se mi do něj neukládal ten parametr na ajaxový handle.
- freely111
- Člen | 41
CZechBoY napsal(a):
Co chceš vrátit zpět?
Na předchozí stránku, ze které uživatel přišel?Dej nějaký příklad, moc dobře nechápu co potřebuješ …
Možná jsem to napsal divně. Chci zpět na původní výpis položek vč. stránky (stránkování). Dám např. ve formuláři zpět a ono mi to skočí do toho seznamu, kde jsem naposledy byl a to včetně i zachování čísla stránky ze stránkování.
Ajaxově dolezu např. na stranu 3 výpisu položek a nastavím si
manuálně URL: domena.cz/?p=3
To se mi ukládá pomocí storeRequest, ovšem přidá se do toho ještě handle
z toho ajaxu (parametr „do=“). A až to obnovím a redirektuju pomocí
restoreRequest, tak se to obnoví i s tím handlerem na tu událost a to
nechci. Chci jen obnovit domena.cz/p=3 (bez handleru)
Editoval freely111 (20. 1. 2016 19:30)
- freely111
- Člen | 41
CZechBoY napsal(a):
Tak si do odkazu zpet ukladej jen aktualni url s parametrem do=null.
Nebo potrebujes obnovit kompletne request i se session, post, …?Btw co v tom handlu delas tak destruktivniho, ze se nesmi provest?
Já nutně to storeRequest / restoreRequest pro tento případ nepotřebuji, udělám to jinak, časem na to snad víc přijdu.
Do toho handleru přes ajax posílám datum pomocí odkazu (předchozí – další) a podle toho datumu se mi vypíšou položky. Nic náročného. Ale chtěl jsem nějak docílit, aby když kliknu potom v tom seznamu na položku objednat a zavolám storeRequest před přesměrováním na objednávací formulář, tak aby mi to tam uložilo jen něco z té url requestu a z toho formuláře jsem se mohl vrátit pomocí tlačítka zpět, co zavolá restoreRequest(key). Ale to asi nejde, abych do storeRequest uložil co se mi chce, ten storeRequest uloží celý ten request do session a nic víc, zřejmě… A z funkce restoreRequest(key) tu URL nedostanu, že bych ji před redirectem modifikoval. Když zavolám restoreRequest(key), tak to udělá rovnou redirect. Ale moc díky.