Použitie tinymce pre články

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
black1101
Člen | 21
+
0
-

Dobrý deň.

Prosím Vás mal by som otázku ohľadne používania tinymce pri tvorbe článkov. Problém spočíva v tom, že predstavme si situáciu, že máte presenter Clanky kde máte metodu novyClanok (tu vygenerujete formular, ktory obsahuje nazov clanku, telo clanku – tinymce textarea) Ako postupovať, keď chceme zabezpečiť aby sa pri vytvorení článku vytvorila zložka www/images/clanky/NAZOV-KONKRETNEHO-CLANKU-OBSAHUJUCI-OBRAZKY/ a do nej sa uploadovali obrázky, ktoré budem používať v článku. Pokiaľ by som pridal klasický tlačidlo addUpload – tak tu vieme overiť či daná zložka existuje, a ak nie nech ju vytvorí a až následne nech ju Image::fromFile… uloží. Napríklad keby išlo o profilový obrázok. Ale ako to bude pri tom tinymce?

Našiel som plugin na vkladanie obrázkov do tinymce http://justboil.me/ kde sa v configuračnom súbore dá priamo nastaviť cesta, kam uploadovať (ale neviem si to predstaviť prerobiť do presenteru).

Ďakujem za akékoľvek rady.
Pekný deň.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Tak si v action udělej kontrolu na extistenci složky a když nebude tak vytvořit.

black1101
Člen | 21
+
0
-

akadlec: Nerozumiem aké action myslíš, ale ako som napísal, že ja by som potreboval poradiť, ako na spracovávanie obrázkov, ktoré chcem používať v tinymce textarei.

Pokiaľ by som potreboval napríklad iba nahrať obrázok cez addUpload do nejakej zložky (v tomto prípade do zložky, ktorá sa bude volať ako názov článku) tak to nie je problém – overiť či daná zložka existuje… Ale čo v prípade, respektíve ako vyriešiť to nahrávanie obrázkov, ktoré cheš použiť v textarei…

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak tinymce ma urcite plugin na nahravani obrazku. Tam bych to resil.

black1101
Člen | 21
+
0
-

CZechBoY: Áno je, napísal som aj link v príspevku ku pluginu aj s otázkou, že cestu nahrávania zadávaš v konfiguračnom súbore pluginu – ktorý je v zložke www/js/tinymce/plugins/justboil/config.php a ja by som potreboval zadať cestu k nahrávaniu dynamicky v mojom controlleri…

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Podle ceho rozeznas slozku kam ma byt soubor nahran?

black1101
Člen | 21
+
0
-

Pri vytváraní článku zadávaš názov článku – takže taká zložka by sa mala vytvoriť v www/images/ napríklad www/images/moj-prvy-clanok/ a sem sa nahrá následne profilový obrázok a taktiež by sa tam mali nahrať všetky obrázky, ktoré si vieš nahrať do textarei.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Takže jedině vytvořit dočasnou složku na všechny obrázky v článku a při odeslání formuláře ty obrázky přesunout. Jinou cestu nevidím, protože při tvorbě článku můžeš neustále měnit název toho článku ;-) takže nahraješ soubor, změníš jméno článku, znova nahraješ další soubor …

black1101
Člen | 21
+
0
-

To áno, také riešenie je jednoduché, na druhej strane ale nastane napríklad to, že ty keď vložíš obrázky do textarei, tak sa tam uloží aj cesta k danému obrázku – to znamená, že keď po vytvorení článku dáš presunúť obrázky z priečinku upload do príslušného priečinku článku, tak v textarei budú staré odkazy…

akadlec
Člen | 1326
+
+1
-

a to je pak problém ty adresy třeba regulárem přepsat?