Kdyby\Console a Doctrine – problém s updatem db
- chikeet
- Člen | 160
Zdavím,
na projektu, kde mi Kdyby\Console (pro updatování db podle Doctrine modelu)
fungovala bez problémů, dostávám teď na příkaz:
php www/index.php orm:{cokoliv}
výjimku:
Symfony\Component\Console\Exception\LogicException
An argument with name “command” already exists.
Samotný php www/index.php správně vypíše seznam dostupných příkazů, ale cokoliv jiného končí výše popsanou výjimkou – netuším, proč. Budu ráda za nakopnutí správným směrem.
(V composeru mám Kdyby\Doctrine 2.3.1, která má jako závislost Kdyby\Console ~2.3@dev.)
Ještě doplním, že problém se začal projevovat při updatování přes composer. Tipuju, že si někde s něčím nesedla nejnovější verze (Symfony\Console?).
Editoval chikeet (17. 12. 2015 21:34)
- enumag
- Člen | 2118
Nikdy jsem nezkoušel Kdyby/Console používat přes index.php, vždy zásadně přes console.php:
#!/usr/bin/env php
<?php
// Let bootstrap create Dependency Injection container.
$container = require __DIR__ . '/app/bootstrap.php';
// Run console application.
$container->getByType('Symfony\Component\Console\Application')->run();
Můžeš vyzkoušet jestli to dopadne stejně? Pozn. přijdeš tím o ty kdyby hacky které Filip psal aby bylo možné v commandech generovat odkazy – dnes již nejsou potřeba protože stačí LinkGenerator či LinkFactory.
- leninzprahy
- Člen | 150
Ahoj,hází mi to stejnou chybu.
A nezáleží na tom, jestli to spustím přes www/index.php, nebo přes
console.php, jak naznačil @enumag
nette v2.3.8
kdyby/doctrine v2.3.1
kdyby/console v2.5.0
doctrine/orm v2.4.8
- enumag
- Člen | 2118
Bohužel nevím čím by to mohlo být. Myslel jem že se vám třeba nainstalovala symfony/console 3.0 s nějakým BC breakem, ale kdyby/console verzi 3.0 nedovolí. Tak jsem zkusil aktualizovat knihovny u svého projektu ale i po aktualizaci mi konzole funguje normálně (symfony/console 2.8). Zkuste sem kdyžtak hodit co vygenerovala tracy.
Editoval enumag (17. 12. 2015 21:42)
- leninzprahy
- Člen | 150
chikeet napsal(a):
Tak to vypadá, že na vině je bug v Kdyby\Console. Při použití verze 2.4.0 už to jede :-)
Díky @jakubdvorak a klukům z BePositive.
Update mi taky pomohl, díky :-)