Použití Nextras\Forms pár dotazů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
horakmar
Člen | 16
+
0
-

Ahoj.
Předem se omlouvám za začátečnický dotaz. S Nette jsem se seznámil teprve nedávno a stále s ním bojuju – dokumentace není pro začátečníky zrovna přívětivá a metodou pokus-omyl postupuju velmi pomalu. Dosud víc než 50 % příručky úplně nechápu. Ale zlepšuje se to.
Protože píšu aplikaci a chci jí mít v moderním Bootstrap 3 kabátě, zprovoznil jsem si doplněk Netras\Forms. Hlavně tedy kvůli Datepickeru. To jak použít Bs3FormRenderer už jsem si vygooglil.
Tedy k dotazům (pokud je to už někde zodpovězené, omlouvám se a prosím nasměrujte mě – já to zatím nenašel):

1. Je možné vykreslit u datepickeru vedle textového pole ještě ikonku kalendáře (jako je v příkladech na http://www.malot.fr/…ker/demo.php ? Nenašel jsem v kódu nikde žádné šablony komponent, které by se případně daly upravit.
  2. V instalačních pokynech je psáno přidat do bootstrap.php toto:
use Nette\Forms\Container;
use Nextras\Forms\Controls;

Container::extensionMethod('addOptionList', function (Container $container, $name, $label = NULL, array $items = NULL) {
    return $container[$name] = new Controls\OptionList($label, $items);
});
//...

a ve třídě Nextras\Forms\DI\FormsExtension jsem objevil metodu public static function registerControls(), která dělá přesně totéž. Proč tato rozpolcenost – nedá se ta metoda nějak použít místo té úpravy bootstrap.php? Omlouvám se zde za neznalost, pokud je dotaz „pitomý“, opravdu zatím s Nette spíš zápolím.

Díky,
Martin Horák