Výpis prvých 10 slov z článku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
snoby
Člen | 3
+
0
-

Ahojte s nette pracujem len dva dni takže potrebujem radu.
Mám vytvorenú aplikáciu ktorá mi na homepage zobrazuje články (nadpis – text clanku)
ked kliknem na nadpis presmeruje ma to do Article presenteru kde uz vypisujem jednotlivy clanok.

otazka znie: ako na homepage dosiahnut to aby mi z tych clankov vypisovalo len „preview“? (napriklad prvych 10 slov a za tym 3 bodky?) Respektive existuje nato nejaka metoda?

Vdaka :)

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Existuje helper(filter) |truncate ktery bere znaky, nemel by byt problem si napsat vlastni helper, ktery by pocital napr mezery a podle toho urcoval pocet slov.

snoby
Člen | 3
+
0
-

Tie filtre mi moc nevyhovuju. Zabudol som dodat ze clanok sa pridava cez TinyMCE s podporou obrazkov takze clanok moze obsahovat nieco ako ‚ahoj svet < img src= >‘ a vsetky tagy potrebujem odignorovat/preskocit. Skusim to poriesit nejak inak.

Editoval snoby (25. 11. 2015 23:23)

Aurielle
Člen | 1281
+
+1
-

Pokud můžeš považovat výstup z TinyMCE za validní HTML (čímž si nejsem úplně jistý), tak existují věci jako strip_tags() nebo nejrůznější knihovny, které ti z HTML text udělají.

Jan Mikeš
Člen | 771
+
+1
-

Filtry muzes i kombinovat, ja osobne pouzivam $text|striptags|truncate:100 apod

snoby
Člen | 3
+
0
-

dakujem moc.