Kontrola orientace obrázku (z mobilního zařízení) před uložením

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Alfinator1
Člen | 4
+
0
-

Ahoj
Potřebuju pomoct s orientací obrázků, které se uploadují přes mobilní zařízení skoro všechny se mi uploadují vzhůru nohama. Vím že by šla orientace nějak zjistit přes Exif, ale nepodařilo se mi najít řešení.

Tady mam funkci do které je kontrola orientace potřeba zapracovat

public function saveOriginal(array $images, $dir = './upload/', $subdir = '/original/', $width = 1200)
	{
		foreach ($images as $image)
		{
			if (!file_exists($dir . $this->id . '/') && $this->id !='')
			{
				mkdir($dir . $this->id . '/', 0755);
			}
			if (!file_exists($dir . $this->id . $subdir))
			{
				mkdir($dir . $this->id . $subdir, 0755);
			}

$img = Image::fromFile($image['tmp_name']);
			$img->resize(1200, NULL, Image::SHRINK_ONLY);
			$img->sharpen();
			$img->save($dir . $this->id . $subdir . $image['name']);

}
	}
Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+4
-

Nesouvisí to s Nette.

A UTFG → http://stackoverflow.com/…e-rotation-s

Alfinator1
Člen | 4
+
-10
-

Ale ano souvisí. Je doba mobilních zařízení je vlastně ostuda, že nette nemá ve funkci save() automatickou korekci orientace obrázku před uložením. Komu by to vadilo kdyby to tam bylo? Nikomu každej by byl rád, že už to nemusí řešit. Někteří lidé si ani neuvědomí (jako já) že tenhle problém může nastat (s tou orientací)

Editoval Alfinator1 (19. 11. 2015 11:11)

greeny
Člen | 405
+
0
-

Tak napiš PR a uvidíš co ti na to lidi řeknou. Podle mě je to hodně custom věc a navíc to vytváří závislost na exif rozšíření. Za mě :-1:

Alfinator1
Člen | 4
+
-6
-

Jak custom. Nette slouží k internetovým stránkám a oproti minulým letům chodí obrovská část lidí na net z mobilu nebo tabletu a ta skupina se pořád zvětšuje. Takže přizpůsobit Nette mobilním přístrojům mi jako CUSTOM nepřipadá.

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

@Alfinator1 Nette je framework a s mobilními zařízeními má pramálo společného. A zdaleka nemusí být použito jen na projektech, které běží pod nějakým webovým serverem.

greeny
Člen | 405
+
0
-

Zvlášť když je řešení na 5 řádků, nevidím důvod, proč by se to mělo dávat do Nette. Napiš na to klidně rozšíření, třeba bude i využívané :)

Alfinator1
Člen | 4
+
-8
-

Nette je framework a s mobilními zařízeními má pramálo společného.

Ano to je právě ten problém že se nebere ohled na mobilní zařízení i když počet lidí mobilními zařízeními roste

No nic. Myslel jsem že nette má pomáhat programátorům a má jim usnadnovat práci.

Moje chyba.

greeny
Člen | 405
+
0
-

A co lidé co používají Nette pro CLI příkazy? Nebo pro CRON? Nette nemusí být použito jen na webové stránky a proto absolutně nesouvisí s mobilními zařízeními.