Jaky oAuth server a co na REST API?
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
Potřebuji nějaké základní REST API. Co využít? Narazil jsem na drahak/restful, vypadá i udržovaně, je nějaká jiná alternativa co lze zvažovat?
A co potom ještě na oAuth server? Co jsem koukal, je drahak/oauth2 – ale nevím, jestli je na použíté vhodný, aktivita na githubu kolem něho není, není lepší použít v tomhle případě nějaký více užívaný? Jaký?
- greeny
- Člen | 405
Drahak/Restful není vůbec špatný, jen má závislost na nette/deprecated, nemá stable tag a když jsem ho posledně instaloval přímo z masteru, tak vyhazoval chybu, protože nenašel třídu Framework (která je v nette/nette, na kterým závislost nemá). Navíc sám autor psal, že projekt je experimentální a v případě problémů doporučuje alternativu (a že nemá mnoho času na psaní knihovny), viz comment
Jinak ale Drahak/Restful na pár projektech používám a jsem spokojen :)
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
JJ, s tim Framework mi to vyhazuje taky, oprava byla asi na radek, poslu pull. Je skoda, ze to nema nejaky stable, ale libi se mi celkove dost. A je tu kdyztak nejaka jina alternativa? Ja videl jen NetteRestRoute, ale to resilo v podstate jen routy, tady mi to prijde komplexnejsi
Na ten oauth server je nejaky doporuceni? Je duveryhodny (resp. spolehlivy) ten drahak/oauth2 nebo si napsat neco vlastniho (resp. importaovat neco stavajiciho)
- Climber007
- Člen | 105
Teď se snažím rozběhat už podruhé drahak/restful a je to peklo.
Autogenerování rout je v normální aplikaci asi k ničemu, protože routy přidá nakonec všech ostatních, takže jsem nepřišel jak to používat. Snad jen pokud stavíš čistě aplikaci na API a jiné routy tam nejsou. Tohle jsem viděl jako největší výhodu, protože když jsem psal REST v Javě, bylo to anotování šíleně pohodlný.
Nakonec použiju Nette-RestRoute a OAuth2 napojím nějak na to. Stejně jedu na Doctrine, takže bych musel dos věcí přepsat.
Abych nekřivdil autorovi, jsem možná blbej a něco jsem nepochopil, ale jakmile mi nasazení knihovny zabere víc jak 2 hodiny, hážu ji do koše.
PS: Pokud se ti to povedlo rozběhat, dej mi prosím vědět. Docela by mě zajímalo, jak moc je to použitelný.
Editoval Climber007 (28. 11. 2015 21:26)
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
drahak/restul se mi povedlo rozbehat naprosto bez problemu. Jenom ten jedne problem s nette 2.3 co jsem posilal pull request. Spise mozna napis co konkretne ti nejde rozbehat. Nicmene ja zatim obsluhuju jen post/get takze to nemam zrovna „restul“ :-) A pouzivam jen tu univerzalni routu co je v dokumentaci + asi jednu navic.
na oauth server jsem nakonec pouzil bshaffer/oauth2-server-php
- Climber007
- Člen | 105
Díky za odpověď. Šlo mi hlavně o to automatický generování z anotací, kterým jsem si chtěl ušetřit práci. Nakonec jsem zkoušel CrudRoute a začal studovat Nette-RestRoute. Kde se mi zalíbilo řešení relací (articles/42/comments tě přesměruje na zdroj comments s vazbou na articles s id 42) a nakonec jsem se na drahak/restful vykašlal.
- mates
- Člen | 36
Právě minulý týden jsem použil Nette-RestRoute pro naše jednoduché API pro komunikaci s mobilní aplikací. Je to jednoduché a fungovalo bez problémů. V danou chvíli nebyla implementována podpora pro OPTIONS, napsal jsem issue do gitu a než jsem stihnul udělat PR, tak to autor dokončil.
Autorizaci jsme si napsali sami, dle https://tools.ietf.org/html/rfc6749#…