Změna obsahu ve složce /vendor

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
roxem
Člen | 3
+
-2
-

Ahoj, možná jsem hloupej, ale chci se zeptat na jednu věc, a to sice ..

Je logické, když bych měnil, byť jen částečně, obsah souborů ve složce /vendor?
Chtěl bych využívat některých funkcí, ale rád bych je poupravil k obrazu svému.

Má to smysl to dělat?

Pavel Macháň
Člen | 282
+
+2
-

roxem napsal(a):

Má to smysl to dělat?

Ne protože pokud budeš potřebovat novější balíček nebo bude někdo chtít projekt nahodit u sebe tak se mu stáhne neupravená verze.

Když už potřebuješ něco opravdu nutně upravit tak si to forkni a composerem tahej ten fork

roxem
Člen | 3
+
0
-

Ajo takhle :D
Okey, díky moc

Pavel Macháň napsal(a):

roxem napsal(a):

Má to smysl to dělat?

Ne protože pokud budeš potřebovat novější balíček nebo bude někdo chtít projekt nahodit u sebe tak se mu stáhne neupravená verze.

Když už potřebuješ něco opravdu nutně upravit tak si to forkni a composerem tahej ten fork

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Ve starších sandboxech byl nastavený verzovaný adresář, tuším vendor/other, nad kterým jsi měl kontrolu. Pak se místo toho začal používat libs. To jsou knihovny třetích stran, které sis ale přidal sám ručně a i když to není doporučené, můžeš si je upravit.

Ale jinak je vendor v kompetenci composeru, který sám ručí za konzistenci závislostí a při každé aktualizaci se ti může cely adresář přepsat. A taky se neverzuje, takže i když bys nikdy vendor neaktualizoval, tak další člověk, který si nainstaluje tvůj projekt dostane do vendoru opět čisté originální knihovny.

hitzoR
Člen | 51
+
0
-

Jinak zkus pouvažovat, jestli by nebylo dobré nějakou konkrétní třídu, kterou si chceš upravit, jen podědit z té, která je ve vendor, přímo do svojeho projektu a upravit ji tam. Takhle to dělám třeba s formulářema (vlastní renderery, inputy apod.).