Aukce – návrh, přihazování, zobrazení odpočtu, ajax

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
uncanny
Člen | 19
+
0
-

Zdravím,
chci se zeptat na pár otázek, které nemají moc společného s Nette.
Dělám aplikaci aukce a zajímají mě návrhy, jak vyřešit samotné „aukcování” – tedy přihazování a změna ceny v realném čase nebo automatické ukončení aukce, když uplyne nějaký čas, či po uplynutí doby přesměruje na jinou stránku…

Moje idea je taková, že se ajax (který pořádně neovládám) bude po načtení stránky průběžně ptát na datum konce aukce, následně přepočítávat a zobrazovat zbývající čas. S tím, že až aukce skončí, tak přesměruje uživatele jinam. A již zmíněná automatická změna ceny, když jiný uživatel přihodí.

Je to realné? Existuje něco lepšího, inteligentnějšího? Ajax jsem použil jenom jednou a to okrajově, takže pořádně nevím, co svede.

Dík za odpovědi.

enumag
Člen | 2118
+
+2
-

Osobně bych použil websockets + Ratchet.

Nepovažuji ale za dobrý nápad snažit se něco takového implementovat bez zkušeností s ajaxem.

Editoval enumag (21. 10. 2015 14:45)

esorimer
Člen | 114
+
+1
-

Bacha na to, že uživatelé mají docela často nastavený blbý datum na PC. Takže se neptat na datum konce aukce, ale raději na počet vteřin do konce akuce.

uncanny
Člen | 19
+
0
-

esorimer napsal(a):

Bacha na to, že uživatelé mají docela často nastavený blbý datum na PC. Takže se neptat na datum konce aukce, ale raději na počet vteřin do konce akuce.

Jasně, špatně jsem se vyjádřil.

uncanny
Člen | 19
+
0
-

enumag napsal(a):

Osobně bych použil websockets + Ratchet.

Nepovažuji ale za dobrý nápad snažit se něco takového implementovat bez zkušeností s ajaxem.

Super, díky za odpověď. Podívám se na tu knihovnu. Co se týče nezkušenosti s ajaxem: Naučil jsem se mnohem těžší věci, tohle taky půjde. :D