Ako implementovat real-time notifikacie

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
xHRo
Člen | 13
+
0
-

Ahojte,

chcel by som Vas poprosit o radu – chcel by som vo svojom projekte naprogramovat podobne notifikacie ako su napr. na facebooku. Teda islo by o to, ze ked nejaky pouzivatel spravi nejaku akciu (napr. nieco okomentuje), tak vsetky uzivatelom sa zobrazi upozornenie (okamzite, nie az po znovunacitani stranky).

Rozmyslal som teda, ze asi budem musiet do projektu zapojit websockety, ale neviem presne ako.

Vedel by mi niekto poradit ako to riesit? Mate s tym niekto skusenosti? Alebo viete ma odkazat na nejaky projekt, kde to je riesene (na githube) ?

Diky.

romiix.org
Člen | 343
+
-3
-

Najjednoduchšie je cyklicky refreshovať snippet.

greeny
Člen | 405
+
+3
-

Nette se to sice netýká, ale pokud chceš dělat sockety na straně PHPčka, tak doporučuju Ratchet.

xHRo
Člen | 13
+
0
-

@romiix.org no to neviem ci by bolo najlepsie riesenie, asi by to bola aj velka zataz na server

@greeny diky, tak nejak som to mal v plane. Mas s tym aj skusenosti v spolupraci s Nette frameworkom?

greeny
Člen | 405
+
0
-

@xHRo zkušenosti s Nette + Ratchet zatím ještě nemám, ale ratchet v čistém PHPčku už jsem rozjížděl.

IMHO by to nemělo být tak těžké zprovoznit, použiješ standalone DI a pak už zbývá jen napsat nějakej server kterému předáš ten container → profit.

Alternativou může být server-side javascript (socket.io, …)