Fatal error po prvním testu na hostingu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
pjoter
Člen | 118
+
0
-

Tak jsem si nahrál první verzi ze svého localhostu na webhosting station.cz mají tam verzi php 5.2.9 tak jsem vyměnil akorát verzi nette frameworku na 5.2 a mám tam nějakej fatal error:
Fatal error: Call to undefined function get_called_class() in /home/www/…/libs/Nette/Object.php on line 139

Netuší někdo čím by to mohlo být ? Prakticky jsem nepoužíval žádné fígle speciélní pro php 5.3 aspoň o ničem takovém nevím…

pjoter
Člen | 118
+
0
-

dal jsem
<?php Object::extensionMethod(‚Object::method‘); ?>
do bootstrap.php ale pořád hlásí …

Editoval pjoter (28. 8. 2009 11:56)

Panda
Člen | 569
+
0
-

Řešení není v přidání řádku do bootstrapu, ale v jiném způsobu volání přidávání rozšiřovací funkce pomocí metody Object::extensionMethod().

V PHP 5.3 je možno přidat rozšiřovací metodu například takto:

Form::extensionMethod('addCaptcha', 'Form_addCaptcha');

V PHP 5.2 toto volání však není možné (protože nepodporuje tzv. late static bindings) a je nutno do prvního parametru zadat název třídy:

Form::extensionMethod('Form::addCaptcha', 'Form_addCaptcha');

Viz dokumentace – Rozšiřovací metody.

pjoter
Člen | 118
+
0
-

achjo omlouvam se za svoji potupnost ten extension module jsem uz vyresil ale ted mi to haze error:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/www/sgraphic.cz/subdomeny/preview/autopoptavky.cz/libs/Nette/Loaders/LimitedScope.php(56) : eval()'d code on line 8

ladicka hlasi:

Parse Error

syntax error, unexpected T_STRING
Call stack ▼

1.

<PHP inner-code> Debug:: shutdownHandler ()

pjoter
Člen | 118
+
0
-

byla to chyba v šabloně…