Problém se spuštěním kdyby console na savaně

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
premek_k
Člen | 172
+
0
-

Ahoj, implementoval jsem do projektu Kdyby\Console pro spouštění úlohy CRONem. Projekt je hostován na savaně, snaha nastavit Cron jako php index.php github:refresh (což je můj command) skončila nezdarem, kdy od podpory jsem se dozvěděl, že nepodporují parametry: “…do plánovače nelze vložit adresa/cesta s parametry. Můžete vložit bud cesta ke skriptu nebo URL adresu. Parametr si musíte definovat přímo uvnitř skriptu.”.

Je i přesto možno použít Kdyby\Console a jakým způsobem?

Díky, Přemek

Azathoth
Člen | 495
+
0
-

asi bude lepší mít místo toho CronPresenter a cronem navštěvovat URL. Commandy sice jdou pouštět i v aplikaci mimo cli, ale jsou s tím zbytečné komplikace.

voda
Člen | 561
+
+3
-

Console bere parametry z proměnné $_SERVER['argv'], takže můžeš nastavit tu a pak zavolat index.php. Pro každý příkaz budeš potřebovat vlastní soubor, pro github:refresh může vypadat takto:

<?php
$_SERVER['argv'][1] = 'github:refresh';
require 'index.php';
?>
greeny
Člen | 405
+
0
-

Jestli server běží na unixovém jádru, tak není problém vyrobit soubor jako tento:

#!/usr/bin/env php
<?php
	system("php www/index.php github:refresh");
?>

A ten pak pouštět cronem :)

premek_k
Člen | 172
+
0
-

voda napsal(a):

Console bere parametry z proměnné $_SERVER['argv'], takže můžeš nastavit tu a pak zavolat index.php. Pro každý příkaz budeš potřebovat vlastní soubor, pro github:refresh může vypadat takto:

<?php
$_SERVER['argv'][1] = 'github:refresh';
require 'index.php';
?>

Paráda, toto jsem hledal. Díky moc, pomohlo!

Ostatním také díky za pomoc.

Editoval premek_k (3. 10. 2015 10:20)