Multiupload a následná hromadná editace nahraných fotek
- Joacim
- Člen | 229
Mám zprovozněný multiupload pomocí Nette
Multiupload
Vše mi funguje, ale chtěl bych po kliknutí na tlačítko nahrát přesunout
na editační stránku (nejlépe přes redirect – což již mám) a tam
všechny aktuálně přidané fotky editovat(přidat ke každé fotce popisky),
ale nevím jak si přenést ID právě nahraných fotek jinak než pomocí
session.
Existuje v Nette nebo Nette MultiUpload funkce jak ihned přenést pole všech nahraných ID fotek na stránku pro editaci, kde je vyrendruji, nebo musím použít SESSION ?
- iguana007
- Člen | 970
Já řešil něco podobného, jak popisuješ a vyřešil jsem to trochu
jinak: Během uploadu se mi nahrané fotky ajaxově načítaly přímo na
stránce uploaderu a tam jsem mohl rovnou i editovat již nahrané fotky.
Výhodu to má i v tom, že nemusíš čekat na celou frontu a můžeš
s editací začít již po první nahrané fotce.
Jak to řešit v praxi? Většina multi-upload řešení má callback, kterým
je možné vyvolat po nahrání jednoho souboru z fronty nějakou akci na
frontendu, v tomto případě zavolání handle ajaxem, která vrátí do
snippetu fotku + příp. nějaký formulář pro editaci.
- Joacim
- Člen | 229
iguana007 napsal(a):
Já řešil něco podobného, jak popisuješ a vyřešil jsem to trochu jinak: Během uploadu se mi nahrané fotky ajaxově načítaly přímo na stránce uploaderu a tam jsem mohl rovnou i editovat již nahrané fotky. Výhodu to má i v tom, že nemusíš čekat na celou frontu a můžeš s editací začít již po první nahrané fotce.
Jak to řešit v praxi? Většina multi-upload řešení má callback, kterým je možné vyvolat po nahrání jednoho souboru z fronty nějakou akci na frontendu, v tomto případě zavolání handle ajaxem, která vrátí do snippetu fotku + příp. nějaký formulář pro editaci.
Já mám edit page kde budu editovat hromadně jak právě nahrané tak i již existující fotky, které vyberu a dám editovat.
- iguana007
- Člen | 970
Tak v tom případě nechápu dotaz – nejdříve říkáš, že na té
edit page chceš mít jen aktuálně nahrané fotky a teď říkáš, že tam
mají být všechny.
Pokud tam mají být všechny, tak si je jen seřaď podle ID a nahoře budeš
mít ty nově nahrané bez popisků… nebo pokud by si tam chtěl mít jen ty
nahrané, tak bych to vyřeš přes tu session, jako URL param to nemá smysl
moc řešit, protože tam by si mohl narazit na limity v délce.
Další varianta co mne napadá, je identifikace fronty a přenést si pouze ten
identifikátor v redirectu, na základě kterého by si načetl
relevantní fotky.
- Joacim
- Člen | 229
iguana007 napsal(a):
Tak v tom případě nechápu dotaz – nejdříve říkáš, že na té edit page chceš mít jen aktuálně nahrané fotky a teď říkáš, že tam mají být všechny.
Pokud tam mají být všechny, tak si je jen seřaď podle ID a nahoře budeš mít ty nově nahrané bez popisků… nebo pokud by si tam chtěl mít jen ty nahrané, tak bych to vyřeš přes tu session, jako URL param to nemá smysl moc řešit, protože tam by si mohl narazit na limity v délce.
Další varianta co mne napadá, je identifikace fronty a přenést si pouze ten identifikátor v redirectu, na základě kterého by si načetl relevantní fotky.
Všechny ne, pouze ty které vyberu a byly již nahrány(vyberu 5 fotek z celkových 50 a kliknu na editovat) a nebo ty které přes multiupload nahraji(např 3 nové fotky), na zobrazení fotek mám stránku show, na editaci edit, a já ted řeším zda se dá udělat jinak než pomocí session přenesení ID nově nahraných fotek z multiupload na editační stránku
Editoval Joacim (23. 9. 2015 15:57)
- Joacim
- Člen | 229
iguana007 napsal(a):
Tak pokud je chceš vybírat, tak si ty již nahrané fotky obal formulářem a u každé fotky udělej checkbox. Celé to potom odešleš na edit stránku a na základě vybraných checkboxů načteš i fotky.
Tahle varianta je mi celkem jasná, ale otázkou je jak to udělat u nově nahranejch fotek a nejlépe tak abych nemusel zachytávat různé pravidla pro odlišné situace pro stejný obsah
- iguana007
- Člen | 970
Tak si nastuduj dokumentaci k eventu FileUploaded: http://www.plupload.com/docs/Uploader#…
A dopiš si k tomu Javascript, který ti přidá ty checkboxy k nahraným
souborům.