MultiFileTemplate generátor (konzolová verze FileTemplate z PhpStorm)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
castamir
Člen | 629
+
+3
-

FileTemplate v PhpStormu umožňuje docela obstojně generovat soubory na základě šablon, má však několik nevýhod:

• u vlastních šablon je nutné zadávat všechny proměnné pro každý soubor a to včetně namespace
  • neumí generovat více souborů zároveň
  • neumí moc dobře pracovat s proměnnými (vzájemné vztahy a modifikace jsou těžkopádné, pokud vůbec jdou)

Vytvořil jsem nástroj, který můžete ovládat pomocí dobře známé symfony konzole (např. s pomocí Kdyby/Console či velmi zjednodušené Joseki/Console) a který vám umožní:

• generovat více souborů z více šablon zároveň
  • definovat si vlastní šablony a skupiny šablon
  • určit si adresářovou strukturu (cílové místo pro vytvořené soubory)
  • adresářovou strukturu umí generovat z namespace (výchozí chování, které lze přepnout na konkrétní umístění)
  • vše jednoduše nastavitelné pomocí CompilerExtension

Momentálně je to ve stavu, kdyz jsem já sám s funkčností spokojen, ale nebráním se dalším rozšířením. Do budoucna zvažuju přidání filtrů pro proměnné (něco jako fltry v latte).

Návod, ukázky konfigurací a ukázky šablon

Uvítám zpětnou vazbu =)

martin.knor
Člen | 17
+
0
-

Ahoj, docela by se mi libilo, kdyby slo u variables nastavit default value a tim padem by se nemusela zadavat v konzoli, napr $(PRESENTER) = 'Default' a pak bys to jen odentroval, pripadne prepsal :)