Vložení addonu event-calendar do nette 2.2

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Polki
Člen | 553
+
0
-

Ahoj,
ještě jsem žádný doplňěk do stránek nepřidával. Vše jsem si dělal sám. Teď ale chci udělat kalendář událostí a nechce se mi to dělat ručně. Tak jsem tedy začal hledat nějaký kalendář v nette Add-ons. Našel jsem Kalendář od Jaroslava Kubíčka a řekl jsem si, že jej vyzkouším. Nainstaloval jsem jej pomocí composeru a postupoval tak, jak je řečeno na stránkách. Bohužel jsem nenašel způsob jak jej implementovat do mého kódu.

Hledal jsem na internetu i na fóru a nic kloudného jsem nenašel. Neustále mi Tracy vyhazuje chybu:
Class ‚EventCalendar\Simple\SimpleCalendar‘ not found

Můj kód:
Presenter:

use Nette,
	  Nette\Application\UI\Form,
    EventCalendar\Simple\SimpleCalendar;
.
.
.
protected function createComponentCalendar()
  	{
  		  $calendar = new SimpleCalendar();
        return $calendar;
  	}

Zkoušel jsem se i dívat do tříd SimpleCalendar a mají tam namespace EventCalendar\Simple. Nevím tedy, kde dělám chybu a zdali to náhodou nemůže být tím, že kalendář je na Nette >= 2.0.7, nebo jestli fakt dělám něco špatně já. Každopádně díky za rady a tipy.

amik
Člen | 118
+
0
-

Ahoj,
tak především od téhle komponenty bych se držel dál.

1. poslední commit je více než dva roky starý, zjevně již není udržovaná a kdoví jak na tom bude do bodoucna s kompatibilitou nových verzí nette.
  2. problém se zdá být v composer.json té knihovny, kde vůbec není definovaný autoload (měl by být PSR-0). Pokud bys chtěl knihovnu opravdu zkusit zprovoznit, můžeš přidat její složku do RobotLoaderu.

Jako skvělé kalendářové řešení se mi osvědčil http://fullcalendar.io/ – jednoduchý, široce customizovatelný jQuery kalendář – není to přímo Nette plugin, callbacky pro natažení dat ze serveru si musíš napsat sám, ale to není moc práce.

Editoval amik (15. 9. 2015 23:40)

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

Fullcalendar je super. Snad no na něj navěšíš i ajaxové požadavky a třeba drag&drop funguje skvěle.

Polki
Člen | 553
+
0
-

Paráda díky hoši. Já už si sice vytvořil vlastní kalendář, ale i tak moc díky. :)