Extra parametr

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
vsek
Člen | 11
+
0
-

Zdravím, dnes jsem narazil na drobný problém, zřejmně mně něco uniká a nevim co …
Mám komponentu a v její template pomocí {link ‚orderBy‘, $colName} vytvářím odkaz. Ten správně vyvolá funkci handleOrderBy($colName), ale v promněnné $colName je null. Netušim jak je to možné, ale pokud vytvořím odkaz do presenteru pomocí {plink ‚orderBy‘, $colName} tak v presenteru je proměnná $colName naplněná správnýma datama.
Pokud z komponenty smažu extra parametr, tak se nevytvoří odkaz, protože „Extra parametr for signal …“. Dělá to i u klasického i u Ajax volání.
Nevíte někde kde může být zakopaný pes ??
Předem diky

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

vsek napsal(a):

Zdravím, dnes jsem narazil na drobný problém, zřejmně mně něco uniká a nevim co …
Mám komponentu a v její template pomocí {link ‚orderBy‘, $colName} vytvářím odkaz. Ten správně vyvolá funkci handleOrderBy($colName), ale v promněnné $colName je null. Netušim jak je to možné, ale pokud vytvořím odkaz do presenteru pomocí {plink ‚orderBy‘, $colName} tak v presenteru je proměnná $colName naplněná správnýma datama.
Pokud z komponenty smažu extra parametr, tak se nevytvoří odkaz, protože „Extra parametr for signal …“. Dělá to i u klasického i u Ajax volání.
Nevíte někde kde může být zakopaný pes ??
Předem diky

Já stejné chování zaznamenal v případě, že jsem přepsal konstruktor Control a nezavolal rodiče (parent::__construct())

vsek
Člen | 11
+
0
-

LastHunter : jsem to ale matlák, bylo to tím … diky moc
Ale v pátrání jsem narazil na asi bug … jde o makro widget, pokud se používá bez zavináčové magie tak vše OK, ale jakmile je uzavřeno v podmínce a dá se před widget zavináč, generuje to parse error

EDIT: Ha provedl jsem drobné zkoumání zavináčové magie a pokud je to uzavřeno v IFu (podle mně to nebude fungovat i jinde) tak se generuje parse error, bez zavináčové magie se to zobrazí, ale snippety se nepřekreslí.
EDIT2: A problém se zavináčovou magií se řeší mimo jiné tady

Editoval vsek (23. 8. 2009 21:58)