[addon multiplefileupload] MultipleFileUpload – form control

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Zajímavé, mně se tu nahrají všechny jak mají.

Editoval honzakuchar (23. 3. 2010 15:48)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

To ti závidím. Vůbec to nechápu. Hlavně to nekonzistentní chování v IE8 a FF,Chrome. Večer se ještě podívám jestli je chyba na straně PHP nebo prohlížeče.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Zkus se podívat, jestli jsou ty soubory v tempech. (temp/MFU-uploads – myslím) Ale pozor, po odeslání fronty, jsou soubory automaticky zamány! (v __desctruct)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Tak destruktor jsem zakomentoval a v tempu zbyde opravdu jeden soubor. Ty ostatni se na server tedy neproderou. EDIT: A v IE8 to pri posilani po jednom vlaknu funguje jak ma – najdu ta, vsechny soubory.
Mam to umistene: http://www.rovy.cz/…cument_root/

Editoval Vyki (23. 3. 2010 19:58)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Klidně ti udělám testovací účet na stránkách, bylo by super kdyby se to vyřešilo, počítal jsem s tím v jednom projektu. Zatím jsem použil starou verzi, kde to běhalo přes „cache driver“.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Účet klidně vytvoř, ale asi hned teď nebudu mít čas s tím laborovat.

A s Cache driver to funguje? Opravdu? Pokud ano, tak je to tedy zajímavé, protože se mechanismus přesunu souborů do temp se nijak nezměnil.

Editoval honzakuchar (23. 3. 2010 22:25)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

nicméně pokud se ty soubory vůbec neobjeví v tempech, tak si myslím, že to nebude chybka MFU.

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Problém odhalen. Ve funkci

<?php
	protected static function processSingleFile($token, $file) {
		if($file instanceof HttpUploadedFile && $file->isOk()) {
		//zde v tomto ifu je zádrhel
		//při prohození podmínek pro vyhodnocení takto if($file->isOk() && $file instanceof HttpUploadedFile)
		//potom již vše funguje jak má
		[...]
		}
	}
?>

Nemám moc času zjišťovat dále čím je to způsobeno. Jede to na serveru s PHP 5.3.2. EDIT: Navrhuji toto:

<?php
	protected static function processSingleFile($token, $file) {

               if(!($file instanceof HttpUploadedFile))
                   return false;

               if($file->isOk()) {
                        self::getQueuesModel()->getQueue($token,true)->addFile($file);

                        return true;
		}
		return false;
	}
?>

V jedné společné podmínce se to v tom pořadí instanceof, isOk nesnese, ale takto to funguje v pořádku.

Editoval Vyki (25. 3. 2010 22:32)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Díky za report. Pokusím se to co nejdříve hodit do repozitáře. Ta oprava by neměla nijak změnit funkčnost… …ale zdá se, že mění. Nevíte náhodou někdo proč se tak děje? Ale zdá se, že na PHP 5.3.0, 5.3.1, 5.2.8 to jede jak má…

EDIT: Je to v distribuci. const VERSION = '$Rev: 52 $ released on $Date: 2010-03-26 23:14:10 +0100 (pá, 26 III 2010) $';

Editoval honzakuchar (26. 3. 2010 23:15)

mroharik
Člen | 3
+
0
-

ahoj, s nette jsem zacal teprve nedavno a teprve do neho ‚pronikam‘ (snazim se :)). Demo MFU jsem po nekolika malo upravach zprovoznil u sebe na locale. Nedari se mi ho ale zakomponovat do jine aplikace.

load aplikace skonci fatal errorem: Class ‚FileUpload‘ not found

pri definici ‚class MultipleFileUpload extends FileUpload‘

pouzivam verzi 0.9.3 pro php 5.3, zkopiroval jsem adresar controls do sve aplikace a v bootstrapu registruju az testne pred ‚$application->run()‘:

MultipleFileUpload::register();
MultipleFileUpload::$queuesModel = new MFUQueuesDibi();

diky za jakykoliv postrceni

//edit MFU verzi mam vytazenou dnesni ranni z svn: $Rev: 49 $ released on $Date: 2010–03–21 22:16:14 +0100 (ne, 21 3 2010) $

Editoval mroharik (26. 3. 2010 20:19)

Etch
Člen | 403
+
0
-

A smazal si temp adresář u té tvé aplikace po nakopírování komponenty??

mroharik
Člen | 3
+
0
-

Etch napsal(a):

A smazal si temp adresář u té tvé aplikace po nakopírování komponenty??

nejdriv ne, ale ted jsem to zkusil a nepomohlo to :(

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Pokud ti to MFU vůbec nenačte (třída neexistuje), tak si zkontroluj, jestli máš správně nastavený Robot Loader.

//EDIT: Pokud s Nette začínáš, nedoporučuji používat komponenty, které jsou ještě ve vývoji. Je dost pravděpodobné, že se do toho zamotáš kvůli nějaké chybě.

Editoval honzakuchar (26. 3. 2010 22:31)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

mroharik: A pokud to používáš pod jmennými prostory, musíš je tam fixnout. Jestli nevíš jak na to můžu ti poslat svojí verzi, kterou používám pod jmennými prostory.

Editoval Vyki (27. 3. 2010 10:24)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Díky za report. Pokusím se to co nejdříve hodit do repozitáře. Ta oprava by neměla nijak změnit funkčnost… …ale zdá se, že mění. Nevíte náhodou někdo proč se tak děje? Ale zdá se, že na PHP 5.3.0, 5.3.1, 5.2.8 to jede jak má…

EDIT: Je to v distribuci. const VERSION = '$Rev: 52 $ released on $Date: 2010-03-26 23:14:10 +0100 (pá, 26 III 2010) $';

Taky to moc nechapu, ale schválně to vyzkoušej na tom mém hostingu, údaje jsem ti posílal. A co už nechápu vůbec je ta nekonzistence chování pod IE a FF,Chrome. Pokud to jede po více vláknech tak to ovšem blbne ve všech prohlížečích.

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Vypozoroval jsem další věc. Ta chyba se ve FF projeví u fronty souborů (i různého typu) od cca 700–800KB (každý soubor). Malé obrázky mi to nahrálo v pohodě. Testoval jsem to i na různých rychlostech připojení (na univerzite a doma – nebe a dudy) a vliv to nemá.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

To vypadá spíš opravdu na nějakou chybu v PHP. A ta rozepsaná podmínka to řeší?

EDIT:

mroharik: A pokud to používáš pod jmennými prostory, musíš je tam fixnout. Jestli nevíš jak na to můžu ti poslat svojí verzi, kterou používám pod jmennými prostory.

Bylo by fajn, ty namespaces vyřešit nějak definitvně. Existuje nějaký nástroj, který odmaže ty kometáře s namespaces (jak se to děje v Nette)?

Editoval honzakuchar (27. 3. 2010 14:59)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

A nestačí obyčejný replace with regexp, třeba

/\*.*?\*/

⇒ ``? To má snad každé IDE. (Takhle smaže všechny, teď z hlavy nevim na co ten namespace začíná.)

Editoval Mikulas Dite (27. 3. 2010 15:15)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Tak je to v prde*i – po důkladném zkoumání jsem zjistil, že to padá na $file->isOk. První je vždy v pohodě a ten další je s chybou číslo 3, což podle google znamená „The uploaded file was only partially uploaded“, přeloženo, že soubor byl nahrán částečně. Nějak se to pořád víc a víc zamotává. EDIT: Tak ani uploadify ve formě bez Nette mi na serveru neběhá jak má. Klasické odesílání formulářem bez js nahraje všechny soubory bez problemů. Možná to bude nastavením serveru, flashové requesty neběhají správně. V pondělí se na to zeprám adminů.

Editoval Vyki (27. 3. 2010 20:09)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

To by bylo fajn. Potom prosím napiš, jak jsi to vyřešil. Docela by mě to zajímalo, protože opravdu nevím, čím by to mohlo být.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Mikulas Dite napsal(a):

A nestačí obyčejný replace with regexp, třeba

/\*.*?\*/

⇒ ``? To má snad každé IDE. (Takhle smaže všechny, teď z hlavy nevim na co ten namespace začíná.)

Jo to by šlo. Takže asi začít obalovat komentáři a poté někde na wiki Nette napsat, jak z toho udělat verzi pro Nette s namespaces.

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Tak tu paseku dělá mod_securiry. Opravit jsem to měl podle technické podpory přidáním těchto řádků do .htaccess, ale pořád to nefachá.

SetEnvIfNoCase Content-Type \
"^multipart/form-data;" "MODSEC_NOPOSTBUFFERING=Do not buffer file uploads"

Něco dalšího jsem o tom našel zde: http://forums.slideshowpro.net/viewtopic.php?… a http://swfupload.org/…cussion/1125

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Vyki napsal(a):

Tak tu paseku dělá mod_securiry. Opravit jsem to měl podle technické podpory přidáním těchto řádků do .htaccess, ale pořád to nefachá.

SetEnvIfNoCase Content-Type \
"^multipart/form-data;" "MODSEC_NOPOSTBUFFERING=Do not buffer file uploads"

Něco dalšího jsem o tom našel zde: http://forums.slideshowpro.net/viewtopic.php?… a http://swfupload.org/…cussion/1125

Pokud to dělá mod_security, tak je zajímavé, že se ten PHP skript vůbec spustí.

Ale hezká témata vyhazuje google:
Jako relevantní mi připadá toto:
http://relivethefuture.com/…od_security/
 http://www.webmasterworld.com/…/3831401.htm

Editoval honzakuchar (29. 3. 2010 20:07)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Vypnout se to nedá.. ani selektivně. Když se o to pokusím hází to pětistovku. Jestli si to kluci v onebit.cz nepřekonfigurujou, budu se muset poohlédnout po jiném hostingu, kde si to umí nastavit správně. Uploadovat soubory po jednom jako za krále klacka už v módě není a lepší způsob jak to na server posílat než flashem nikdo nevymyslel. Plupload sice umí i silverlight ale to je mi k ničemu když ho půlka lidí nemá a komerčně je za peníze.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Možná někdy bude MFU umět pracovat s Google Gears. Ale to je pravda zatím vzdálená budoucnost.

Mortaelth
Člen | 24
+
0
-

Google Gears umřou, je to asi týden co jsem to našel v RSS z google blogu (nevzpomínám si jestli ČR nebo global verze, ale spíš ta EN)

edit: našel jsem
http://gearsblog.blogspot.com/…o-html5.html

Editoval Mortaelth (29. 3. 2010 23:26)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Tak mám za sebou druhý den komunikace s adminy z Onebit.cz a musím říct, že se opravdu snaží vyjít člověku vstříc. Nakonec jsme přišli na to, že jediný rozdíl mezi mašinami na, kterých ten upload testujem je v operačním systému. Já jsem zkoušel uploadovat soubory asi z pěti počítačů pomocí IE8 a FF, pod WIN7, WIN2000, WINXP a pokaždé se u FF nahrál poze první, ostatní s chybou 3. U onebit to testovali admini pomocí FF a SAFARY pod MAC OS a bez jediného zaváhání jim to nahrálo celou frontu. Už jsem z toho fakt jelen. Slíbili, že zítra zajistí otestování na WIN a dají vědět. Tak uvidíme, čím to nakonec bude :o)

Editoval Vyki (30. 3. 2010 23:42)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Zkus přeinstalovat FF, popřípadě si vytvoř druhý profil s výchozím nastavení. Z něho to zkus odeslat. Předpokládám, že to bude dělat nějaký doplněk ve FF. Teď mě ještě napadá, možná nějaký antivir, antispyware, vir nebo spyware u tebe na počítači.

Já mám ve FF Firebug, WebDeveloper, FirePHP, ScreenGrab, CTRL+TAB, Glasser a IE-Tab a s těmi to funguje správně. Tzn. ty bych vyloučil z černé listiny.

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Tak admini z Onebit to už také rozsáhle testovali – pod Linuxem, Win i Mac OS a chyba se projevuje u některých prohlížečů pod systémem Windows. U ostatních OS se to neprojevuje. Pod PHP 5.2.X to funguje naprosto správně. Vražedný mix je tedy Windows + FF,Chrome (občas IE) + PHP 5.3.2 sapi mod_fcgid. Přejít na PHP 5.2.X s projektem, který je den před spuštěním a je napsán pro 5.3 je v podstatě nemožné, takže řešení je vtuto chvíli takové, že není žádné, respektive klasický upload pomocí formu.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Opravdu nedokážu poradit. Když tak zkus, zda když odmázneš tu podmínku isOK(), tak zda se ty soubory nepošlou správně. Jen mě tak napadlo, jestli to náhodou nedělá jen nějaká špatná hlavička.

Pak bys to třeba mohl testovat podle počtu bitů v souboru. (musí souhlasit s tím co poslalo Uploadify) Budeš ale muset zasáhnout do MultipleFileUpload.php.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Není to tak. Na SVN jsem přidal podporu pro vlastní validační funkci. Ale soubory opravdu dorazí poškozené… :(

Inza
Člen | 330
+
0
-

Hele, tuze moc bych chtěl použít tvou komponentu, co mám dělat, když mi po vybrání souborů a klinutí na odeslat v progressbaru projede 100 procent, ale potom to řekne HTTP Error?

Když vypnu JS tak mi to funguje zcela krásně.

BTW dělá to zcela to stejné i ve tvém demu co máš online.

Kde dělám chybu? Nevíte někdo?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Mrknu na to, nevím přesně. Na localhostu mi to funguje. Ale teď mi padl router, takže až zítra nebo prostě v nejbližších dnech.

Oggy
Člen | 306
+
0
-

hele.. hází mi to tuhle chybu:

func_get_args(): Can't be used as a function parameter

v MFUQueuesDibi.php

<?php
function query() {
            return call_user_func_array(
               array($this->getConnection(), 'query'),
                func_get_args()
            );
}
?>
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

a co já s tím? Verze PHP, Nette, Dibi, MFU?

Editoval honzakuchar (12. 4. 2010 16:54)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

a co já s tím? Verze PHP, Nette, Dibi, MFU?

no promiň :-) co s tím..pokud budeš ochoten, tak radu kde dělám chybu :-) děkuju

# PHP 5.2.10–2ubuntu6.4

# Apache/2.2.12 (Ubuntu)

# Nette Framework 0.9.3 (revision 2ce0ca6 released on 2010–02–02)

# dibi 1.3-dev (revision a8e83ce released on 2010–01–26)

kde najdu verzi MFU?..ale dnes jsem ji tahal z SVN

Editoval Oggy (12. 4. 2010 17:03)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Tak to je jiná. :-)

Verze MFU je konstanta ve třídě MultipleFileUpload. Ale to neřeš, máš určitě tu poslední.

Upřímě řečeno, nevím proč to hlásí. Mně to tady jede, ale zkusil bych:

function query() {
	$args = func_get_args();
	return call_user_func_array(
		array($this->getConnection(), 'query'),
		$args
	);
}

Editoval honzakuchar (12. 4. 2010 19:36)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

opraveno v revizi 56

Editoval honzakuchar (12. 4. 2010 19:35)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

@Vyki: Vyřešil jsi to nějak? Nebo mám přidat upozornění, že s mod_security to prostě nepojede?

Oggy
Člen | 306
+
0
-

já se teda omlouvám za další problém.. ale pří téhle změne..func_get_args

mám problém dibi s BEGIN TRANSACTION

DibiDriverException #1064

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‚TRANSACTION‘ at line 1

Inza
Člen | 330
+
0
-

Jo stejné bugy jsem měl také. Toto je nejzabugovanější doplněk Nette Frameworku.

Použij místo toho SQL co tam je natvrdo, volání přes metodu dibi.

Jinak upozornění tato komponenta má PROBLÉMY S FUNGOVÁNÍM POD MAC OS X!!! – je to ale pravděpodobně problém samotné uploadify…

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Inza napsal(a):

Jo stejné bugy jsem měl také. Toto je nejzabugovanější doplněk Nette Frameworku.

Použij místo toho SQL co tam je natvrdo, volání přes metodu dibi.

Jinak upozornění tato komponenta má PROBLÉMY S FUNGOVÁNÍM POD MAC OS X!!! – je to ale pravděpodobně problém samotné uploadify…

„Velmi hodnotný a kreativní příspěvek“. Co takhle raději než konstatovat, přiložit ruku k dílu a pomoci tu komponentu odladit?

Vyki
Člen | 388
+
0
-

@honzakuchar: Vyřešil jsem to tím, že jsem zrušil všechny namespaces a převedu to na server pod PHP 5.2.X. Narazil jsem ale na chybku uploadify v některých IE. Mělo to problém se samotným načtením toho SWF. Bylo to minimum případů, ale přesto si to zaslouží pozornost. Rád bych to řešil tak, že na stránce zobrazím „Nejdou vám soubory nahrát? Klikněte zde.“ a po kliknutí se to odkáže na verzi bez flashe. Zde bych rád využil té neflashové části tvé komponenty. Jednoduše řečeno přidat do konstruktoru třídy nepovinný příznak $nojs a pokud by byl true, vykreslilo by to pouze tu část bez JS. Zkoušel jsem to implementovat a je to v o jedné podmínce u vykreslení sekce with JavaScript.
Edit: Jinak k tomu mod_security – není 100% že tu chybu způsobuje právě to. A ještě jsem chtěl doplnit, že chyba toho uploadu pod PHP 5.3.2 se projevila i u dalších testovaných swf uploadrerů.

Editoval Vyki (12. 4. 2010 22:51)

Skippous
Člen | 21
+
0
-

Inza napsal(a):

Hele, tuze moc bych chtěl použít tvou komponentu, co mám dělat, když mi po vybrání souborů a klinutí na odeslat v progressbaru projede 100 procent, ale potom to řekne HTTP Error?

Když vypnu JS tak mi to funguje zcela krásně.

BTW dělá to zcela to stejné i ve tvém demu co máš online.

Kde dělám chybu? Nevíte někdo?

Mohu poprosit o pomoc se stejným problémem jako Inza. Na localu to funguje bez problémů, nevím si rady. Díky

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Oggy napsal(a):

já se teda omlouvám za další problém.. ale pří téhle změne..func_get_args

mám problém dibi s BEGIN TRANSACTION

Testováno na PgSQL, funguje. Prosím uprav to do podoby, aby to fungovalo pro MySQL a pošli mi to na mail.


Inza napsal(a):

Toto je nejzabugovanější doplněk Nette Frameworku.

Hezké že to říkáš, ale tento doplněk vznikl proto, aby obcházel bugy ve flashi. To co tu teď řešíte jsou detaily. Projdi si jaké všechny anomálie to řeší!

Jinak upozornění tato komponenta má PROBLÉMY S FUNGOVÁNÍM POD MAC OS X!!! – je to ale pravděpodobně problém samotné uploadify…

Jo flash, je potvora. Ale já s tím nic neudělám. Piš sem: http://www.adobe.com/…flashplayer/


Vyki napsal(a):

@honzakuchar: Vyřešil jsem to tím, že jsem zrušil všechny namespaces a převedu to na server pod PHP 5.2.X.

to není moc uspokojivé… Ale lepší řešení asi nebude…

Narazil jsem ale na chybku uploadify v některých IE. Mělo to problém se samotným načtením toho SWF. Bylo to minimum případů, ale přesto si to zaslouží pozornost.

Já co jsem testoval, tak funguje správně. Nicméně ladení dalších bugu v IE nechám na Vás, protože na to už opravdu nervy nemám. Až to na vás bude vyhazovat chybu v nějakém kódu, který jste vůbec nenapsali, tak ten si vygenerovalo IE a spustilo přes eval. Příjemné ladění. MFU/Uploadify v IE jeden jen díky dvěma dost kritickým bug fixů. (viz popis doplňku)

Rád bych to řešil tak, že na stránce zobrazím „Nejdou vám soubory nahrát? Klikněte zde.“ a po kliknutí se to odkáže na verzi bez flashe. Zde bych rád využil té neflashové části tvé komponenty. Jednoduše řečeno přidat do konstruktoru třídy nepovinný příznak $nojs a pokud by byl true, vykreslilo by to pouze tu část bez JS. Zkoušel jsem to implementovat a je to v o jedné podmínce u vykreslení sekce with JavaScript.

Je to v plánu, až bude modulární řešení těch klientských částí. Možná udělám i nějakou provizorku. Ale píšu MOŽNÁ.

Edit: Jinak k tomu mod_security – není 100% že tu chybu způsobuje právě to. A ještě jsem chtěl doplnit, že chyba toho uploadu pod PHP 5.3.2 se projevila i u dalších testovaných swf uploadrerů.

Beru na vědomí.


Skippous napsal(a):

Inza napsal(a):

Hele, tuze moc bych chtěl použít tvou komponentu, co mám dělat, když mi po vybrání souborů a klinutí na odeslat v progressbaru projede 100 procent, ale potom to řekne HTTP Error?

Když vypnu JS tak mi to funguje zcela krásně.

BTW dělá to zcela to stejné i ve tvém demu co máš online.

Kde dělám chybu? Nevíte někdo?

Mohu poprosit o pomoc se stejným problémem jako Inza. Na localu to funguje bez problémů, nevím si rady. Díky

Bohužel, je to příliš abstraktní. To může být úplně cokoli. Projdi logy zkus kontrolovat výstup, atd… Nejspíš to bude chyba uploadify + tvého prohlížeče + flashe :)


Uff, vyčerpávající příspěvěk. Dále bych Vám všem rád připomenul, že je ten doplněk zadarmo a to stejně jako uploadify. (pod open source licencí) Takže prostě BEZ jakýchkoliv ZÁRUK! A též bez podpory.


P.S.: Pro všechny, ale hlavně pro Inzu, patche jsou vítány na mail. ;)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Oggy napsal(a):

já se teda omlouvám za další problém.. ale pří téhle změne..func_get_args

mám problém dibi s BEGIN TRANSACTION

DibiDriverException #1064

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‚TRANSACTION‘ at line 1

Ještě mě teď napadá, s InnoDB tabulkou by to mělo fungovat!

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Vyki napsal(a):

Inza napsal(a):

Jo stejné bugy jsem měl také. Toto je nejzabugovanější doplněk Nette Frameworku.

Použij místo toho SQL co tam je natvrdo, volání přes metodu dibi.

Jinak upozornění tato komponenta má PROBLÉMY S FUNGOVÁNÍM POD MAC OS X!!! – je to ale pravděpodobně problém samotné uploadify…

„Velmi hodnotný a kreativní příspěvek“. Co takhle raději než konstatovat, přiložit ruku k dílu a pomoci tu komponentu odladit?

Díky za zastání a omlouvám se za spamování. :)

Inza
Člen | 330
+
0
-

Honzo, já tě vůbec nekritizuji za to žesto vyrobil – naopak, ale možná někam v addonech jasně uveď že to rozhodně není použitelné pro produkční nasazení – to je to jediné co mi vadí, protože nejen já, ale IMHO už i řada dalších lidí se na to ošklivě nachytalo, páč dělají nějaký projekt a potřebují tam řešit upload a tak si říkáš – hele pro nette je super komponenta, má popsanou doku, ve fóru to všichni chválí tak to také použiju…kolik času mi může zabrat to rozject…no tak 2 hoďky, pro jistotu vezmu tři kdyby byl nějaký bug…

No a pak to člověk stáhne a řeší 5 hodin aby se to vůbec rozjelo a potom zjistí že na MAC OS to pod určitými verzemi browserů prostě nefunguje… – tzn. je to nepoužitelné pro produkční nasazení – zatím. Třeba supr věc by byla, kdyby ta tvá komponenta nějak detekovala ty browsery kde nefunguje a fallbacknula do inputů – ale chápu že to může být trošku problém implementovat a po pravdě netuším, jak bych to sám dělal – navíc když není problém s tvojí komponentou ale zřejmě s uploadify.

Takže za tento problém např nemůžeš, ale co jsme kritizoval více bylo to že kdy jsem si stáhnul aktuální revizi tak jsem musel odladit ty dva výše popsané bugy – ten s tou transakcí a druhý s přístupem k argumentům fce…

Prostě sečtemno podtrženo MTU je SUPER HUSTÁ věc!!! A moc díky ti za ní. Ale chce to prostě někde jasně říct, že je to zatím jakási ALFA, nebo BETA, která je stále ve vývoji a která nefunguje ve všech browserech atd.

Já vím že tam píšeš, že je to vývojová verze atd… ale je tu trošku problém s tím, že okolo Nette jsou všechno vývojové verze – včetně Nette – a tyto vývojové verze jsou běžně použitelné i pro produkční nasazení. Tak mě prostě zaskočilo, neb jsem od MTU očekával totéž no:-)

Tak se omlouvám za kritiku, prostě mě to nemile zaskočilo no:-). Jinak samo super práce:-).

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

to je to jediné co mi vadí, protože nejen já, ale IMHO už i řada dalších lidí se na to ošklivě nachytalo, páč dělají nějaký projekt a potřebují tam řešit upload a tak si říkáš – hele pro nette je super komponenta, má popsanou doku, ve fóru to všichni chválí tak to také použiju…kolik času mi může zabrat to rozject…no tak 2 hoďky, pro jistotu vezmu tři kdyby byl nějaký bug…

Jo, nemůžu na to, že jsi narazil na nějaký bug, který dosud nikdo neohlásil. Whitek řikal, že to používají a netvářil se, že by to bylo nějak uplně nepoužitlné. Na Win a Linux se zdá, že všechno funguje jak má. Takže tak…

No a pak to člověk stáhne a řeší 5 hodin aby se to vůbec rozjelo a potom zjistí že na MAC OS to pod určitými verzemi browserů prostě nefunguje… – tzn. je to nepoužitelné pro produkční nasazení – zatím.

To je holt riziko open source software. Bez záruky.

Třeba supr věc by byla, kdyby ta tvá komponenta nějak detekovala ty browsery kde nefunguje a fallbacknula do inputů – ale chápu že to může být trošku problém implementovat a po pravdě netuším, jak bych to sám dělal – navíc když není problém s tvojí komponentou ale zřejmě s uploadify.

Jo to bych také uvítal. Na mobilu se mi zobrazí prázdný čtvereček. Ale zatím jsem neměl čas to řešit. Ale upravit si šablonu tak, aby to dělalo to co chceš, je otázka chvilky. (akorát pár fcí .hide() .show(), žádná věda)

Takže za tento problém např nemůžeš, ale co jsme kritizoval více bylo to že kdy jsem si stáhnul aktuální revizi tak jsem musel odladit ty dva výše popsané bugy – ten s tou transakcí a druhý s přístupem k argumentům fce…

transakce: to je trochu problém dibi, může se připojit k jakékoli databázi… Já to testoval pod PgSQL. S MySQL to fungovalo Sodaemu. Ale to je jedno. Ptám se tedy, funguje to pod MySQL s InnoDB tabulkami?

přístuk k argumentům fce: u mě se to neprojevilo. Nevím proč. Ale rozhodně je to opravené.

Ale zase open source = bez záruky.

Ale chce to prostě někde jasně říct, že je to zatím jakási ALFA, nebo BETA, která je stále ve vývoji a která nefunguje ve všech browserech atd.

Dobře že to říkáš. Tu hlášku jsem si asi někde v průběhu úprav smazal. Ale dobre. Stejně jsem si říkal, že to bude už funkční, když nikdo nic nehlásí. :)

Já vím že tam píšeš, že je to vývojová verze atd… ale je tu trošku problém s tím, že okolo Nette jsou všechno vývojové verze – včetně Nette – a tyto vývojové verze jsou běžně použitelné i pro produkční nasazení. Tak mě prostě zaskočilo, neb jsem od MTU očekával totéž no:-)

No dívám nesmazal. :) Je tam pořád. Ale ona opravdu je použitelná pro produkční nasazení. My už ji používáme docela dlouho a nemáme problém. Zdá se, že je akorát zase nějaký záhadný problém s uploadify + mac, který budeš muset odladit, protože na macka stejně přístup nemám. Přeji pevné nervy. Ladit něco s flashem stojí opravdu za to.

P.S.: Používáme SQLite driver, který je brán jako prioritní a je otestován! DibiDriver bude vždy spíše experiment a každý si ho bude muset spíš upravit, protože každá databáze se chová trochu jinak.

Tak se omlouvám za kritiku, prostě mě to nemile zaskočilo no:-)

Nemáš se za co omlouvat. Kritika je vítána, ale nemůžu ji nechat bez odezvy. Což určitě chápeš.


Použij místo toho SQL co tam je natvrdo, volání přes metodu dibi.

Máš to na SVN. Můžeš to otestovat? S PgSQL to funguje.

Editoval honzakuchar (13. 4. 2010 15:06)

despiq
Člen | 320
+
0
-

19ti z 20ti lidi to fungovat bude a kdyz se to pouzije jen v nejake administraci ktera si muze klast naroky na prohlizece tak nevidim jediny problem proc to nepouzit v produkci