Problém náhodných URL od robotů
- exquis
- Člen | 83
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jak řešíte problém náhodně přistupujících robotů na váš web?
Abych to přiblížil: mám web, na kterém mám zapnuté zasílání chyb na email. Web jako takový žádné chyby negeneruje, vše funguje až na drobný detail – jakmile přistoupí robot na náhodnou URL jako např. http://urlwebu.cz/…lanu-009.jpg tak nette vygeneruje chybovou hlášku, jelikož na zadanou URL pochopitelně neexistuje žádná routa.
Běžný návštěvník nic nepozná, spíše to otravuje jen mě, když mi neustále chodí emaily. Jak to řešíte? Vytvoříte si nějakou univerzální routu, použijete htaccess, …?
díky
- exquis
- Člen | 83
Debug mode zapnuty prave nemam.
URL jsou (většinou) ve stylu wp-admin/neco/neco?asd=s, takže si myslím, že roboti(nemyslím vyhledávací roboti od Google, Seznam apod.) procházejí různé weby a hledají konkrétní chyby v redakčních systémech – hlavně ve Wordpressu. To však znamená, že je zkoušejí zcela náhodně.
- HonzaN
- Člen | 66
Ahoj, pokud nemáš nastavený router i na obrázky, tak to pravděpodobně skončí na defaultní 404 hostingu (serveru) a byla by na místě stránka 404 v barvách aplikace.
Pokud routuješ i obrázky tak by neměl být problém neexistující soubor zachytit a uživatele na 404ku přesměrovat rovnou.
Ani v jednom případě by se ale neměl poslat chybový e-mail.