Formátování Payloadu – Human-readable JSON

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TheKronnY
Člen | 22
+
0
-

Zdravíčko,

chtěl bych vás poprosit, stavím z Nette API pro jednu svou webovou aplikaci a chtěl jsem se zeptat, jestli je možné nějakým způsobem payload formátovat jako JSON, příslušná odsazení, atd. Protože vrácený JSON je jen v jednom řádku a nedá se v něm „číst“.
Samozřejmě funkcionalitu to ničím nemění, jen se ptám, jestli je toto dosažitelné.

Díky,
TheKronnY

enumag
Člen | 2118
+
+1
-

Není to potřeba, otřevři si záložku network v debuggeru prohlížeče.

TheKronnY
Člen | 22
+
0
-

Já vím jak to udělat pro sebe, nepotřebuju to formátovat pro sebe, sám se v tom vyznám :D
Navíc tohle není odpoveď na moji otázku, vzpomínám se, že jsem se ptal, jestli to jde, ne jestli je to potřeba :)

Pavel Janda
Člen | 977
+
0
-

Edit:

Možná ti pomůže json_encode($data, JSON_PRETTY_PRINT):

$json = json_encode($data, JSON_PRETTY_PRINT);
header("Content-Type:application/json; charset=UTF-8");
echo($json);
exit;

Editoval Beton (16. 7. 2015 9:59)

TheKronnY
Člen | 22
+
0
-

Uvedu jen příklad, http://api.steampowered.com/…orApp/v0002/?… . Tady, když se kouknete, formátování je zcela bez problému a žádné značky tam taky nejsou.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Ok, ano jde to když si podědíš \Nette\Application\Responses\JsonResponse. Konkrétně potřebuješ tady předat jako druhý parametr JSON_PRETTY_PRINT. Dále potřebuješ aby Presenter zde použil tvou JsonResponse místo té výchozí.

Pavel Janda
Člen | 977
+
0
-

Moje původní odpověď byla trochu zavádějící. Upravil jsem.

TheKronnY
Člen | 22
+
0
-

Super, to je ono, mockrát díky :)