Nette Ajax a Datatable – No route for HTTP request

Dismember
Člen | 50
+
0
-

ahoj,

přicházím k vám se začátečnickým dotazem :-) Poprvé se dostávám k ajaxu. Ptřebuji použít Datatable (http://www.datatables.net) a plnit jej pomocí ajaxu. Našel jsem návod Webová aplikace v Nette pro začátečníky – DataTables – díl 4. ale nějak se mi nedaří to rozchodit. Dadatable hlásí ajax error. Laďěnka hlásí:

exception ‚Nette\Application\BadRequestException‘ with message ‚No route for HTTP request.‘ in /home/iwebdeve/domains/apps.iwebdevelopment.nl/public_html/facturen/vendor/nette/application/src/Application/Application.php:117
Stack trace:
#0 /home/iwebdeve/domains/apps.iwebdevelopment.nl/public_html/facturen/vendor/nette/application/src/Application/Application.php(88): Nette\Application\Application->createInitialRequest()
#1 /home/iwebdeve/domains/apps.iwebdevelopment.nl/public_html/facturen/www/index.php(8): Nette\Application\Application->run()
#2 {main}
(stored in /home/iwebdeve/domains/apps.iwebdevelopment.nl/public_html/facturen/app/../log/exception-2015–07–15–07–45–09–6a4664974a1f4ed63b90fd7c108b26a7.html)

Datatable je volána z modulu Adm a prezenteru Default – tedy :Adm:Default:
V tomto prezenteru mám metodu

<?php

public function handleInvoiceJson()
...

?>

Javacript:

<script>
$('#invoice').dataTable( {
    "lengthMenu": [[3, 6, 9, -1], [2, 4, 10, "All"]],
    "paging":   true,
    "ordering": true,
    "info":     true,
    "sAjaxSource": '{link invoiceJson!}',
    "aoColumns": [
        {"mData": "number"},
        {"mData": "invoicedate"},
        {"mData": "duedate"},
        {"mData": "description"},
        {"mData": "amount"},
        {"mData": "paymentstatus"}
    ]
} );
</script>

Stránka s chybou: http://apps.iwebdevelopment.nl/…adm.default/

Kde mám chybu? V tom volání toho signálu? Díky moc za pomoc.

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Pro datatables je k dispozici extension pravda je to sice dev verze a bez dokumentace ale třeba by ti pomohla.

Dismember
Člen | 50
+
0
-

Díky za tip. Jen netuším, jak to použít. Mohl bych poprosit o základní náčrt použití?

Díky

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Koukni na tento gist třeba ti to trochu pomůže.

Zprovoznění je jednoduché, připojíš extension do nette a pak ji používáš jako komponentu.

Dismember
Člen | 50
+
0
-

Nějakou dobu jsem to ted nechal být…Tak jsem se k tomu vrátil dnes.

Pokusil jsem se připojit tvou extention pomocí composeru a když ji aktivuju v configu, tak mi debugger kříčí

Class ‚Nette\Loaders\NetteLoader‘ not found search

A má vlastně pravdu, protože tuto třídu opravdu nemohu nikde najít. Jak je to možné, že ji tam nemám? Jak ji tam dostanu?

Mám nette 2.3.

Díky moc za pomoc

RSS tématu Téma zavřeno