ACL ako jednoducho a efektivne spravit

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
xHRo
Člen | 13
+
0
-

Ahojte, chcel by som do svojho projektu zabudovat dynamicku ACL classu na riadenie pristupu k jednotlivym castiam stranky. Precital som si dokumentaciu, no videl som tam spomenutu iba staticke riadenie pristupu, aj to len okrajovo. Popozeral som si tiez github a hladal tam nieco co by mi pomohlo, no vacsina tychto veci bola uz zastarana.

To, co hladam je vlastne iba nejaka dynamicka ACL classa, ktora by mi sluzila ako ukazka ako to vlastne pisat. Hladam taku, ktora bude user roles citat z databazy a ktoru by som dokazal pochopit. Viete mi nieco odporucit? Dakujem.

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Ahoj, doporucuju mrknout na princip voters. Umožnuje snazší implementaci komplexních připadů.

Editoval Tomáš Votruba (8. 7. 2015 1:37)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Ahoj, zkus kouknout na tuhle ext. třeba ti pomůže v řešení. Podporuje jak statické tak i dynamické přidělování pravidel a práv.

xHRo
Člen | 13
+
0
-

ok, diky chalani ..

@akadlec – vyzera to celkom dobre, len som popravde hladal nieco jednoduchsie

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

No ono to je docela jednoduché, jen asi to how to není napsáno moc user friendly ;) ale mělo by to splňovat tvé podmínky s tím že implementace vložení rolí a pravidel je na tobě.