Jak odpojit extension přes config.local.neon

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
raketoplan2005
Člen | 147
+
0
-

Ahoj,

v config.neon mám extension Kdyby/Redis přičemž do něj ukládám sessions.

Potřeboval mít možnost určité rozšíření na některých instancích vypnout (nemají nainstalovaný redis) – jak v Nette vypnu určitou extension přes config.local.neon pokud to jde, prosím?

Děkuji

F.Vesely
Člen | 368
+
0
-

A co tu extension pridavat az v config.local.neon?

enumag
Člen | 2118
+
+3
-

Pokud vím tak to jde jen opačně – extension standardně nepřidávat a přidat ho až v config.local.neon pokud je potřeba.

Alternativně zrovna u Kdyby\Redis tuším platí že můžeš extension naloadovat vždy ale lze vypnout všechny jeho funkce takže ve výsledku nic nedělá.

raketoplan2005
Člen | 147
+
0
-

Rád bych aby to bylo defaultně zapnuté bez potřeby konfigurace na daném stroji a vypínalo se až dodatečně, protože je to do budoucna poměrově třeba 10:1 atd.

Editoval raketoplan2005 (25. 6. 2015 11:37)

raketoplan2005
Člen | 147
+
0
-

Problém mám právě v tom, že na konkrétním stroji redis vůbec není, takže skončím s Kdyby\Redis\MissingExtensionException na „Please install and enable the redis extension.“.

Editoval raketoplan2005 (25. 6. 2015 11:42)

F.Vesely
Člen | 368
+
0
-

Tak ho mej defaultne v config.local.neon zaply a kdo ho tam chtit nebude, tak si ho smaze… Nebo si udelej jeste dalsi config, pridej si ho do bootstrapu, tam zapinej redis a kdo ho chtit nebude, tak si ho tam smaze.

Casper
Člen | 253
+
+3
-

Teoreticky lze udělat něco takového:

extensions:
        redis: App\DevNullExtension
class DevNullExtension extends CompilerExtension {}
akadlec
Člen | 1326
+
0
-

A co takhle přenusout registraci té extension z neonu do bootstrapu a tam si udělat kontrolu zda daná ext pro php je k dispozici?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Tohle není vůbec pěkné řešení.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+2
-

Místo těch hacků co nabízí ostatní bych doporučil přečíst si dokumentaci a udělat to správně. Není důvod odebírat extension, když ji můžeš vypnout (nebo její části).

redis:
	journal: off
	storage: off
	session: off

Vypnuto. Profit.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

To jsem si také myslel, ale jak psal @raketoplan2005 u mé odpovědi, máš to rozbité. :-P Teď jsem to zkoušel, má pravdu.

Editoval enumag (26. 6. 2015 7:43)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

a co to moje? taky hack? tam by nemusel řešit vůbec nějaké editace ale dynamicky se mu to připojí pokud na serveru bude mít danou extension

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@enumag Tak issue a opravíme!