Může být model použit v modulu?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
bluray
Člen | 178
+
0
-

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné aby byl v modulu model. Co jsem koukal na tutoriály, vždycky modul obsahoval jenom presentery a šablony a model byl globální v celém systému. Ale co kdyby byl modul jako samostatná aplikace, kterou vytvořil někdo jiný a v mém systému má jenom pracovat? bude mít svůj model, který může využívat globální připojení k databázi a i metody z modelu.

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

Může. Adresářová struktura je nepodstatná. RobotLoader to projede všechno v App.

Pak stačí registrovat model v configu jako službu a do něj si můžeš přes DI dát cokoliv.

bluray
Člen | 178
+
0
-

Díky za odpověď, šlo mi jen o to, že jsem někde četl, myslím že to psal David Grudl že by měl být v aplikaci pouze jeden model. Tak jestli je to správné.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

Model není žádné konkrétní něco, je to celá jedna vrstva aplikace obstarávající business logiku. Můžeš ji mít rozházenou do tříd a adresářů v podstatě úplně libovolně, pokud ti to připadá smysluplné a pokud se v tom vyznáš ty a případně ostatní v týmu :)