Doctrine CONSOLE – [PDOException][2002] Connection refused

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
d4ncul
Člen | 41
+
0
-

Ahojte. Nasiel som super tutorial na implementaciu Doctrine do Nette … http://blog.honzacerny.com/…te-framework

Vsetko bezi ako ma, az na jednu vynimku … nie a nie rozbehat konzolove prikazy Doctrine, ako napr. php ./www/index.php orm:schema-tool:create

Hadze mi tuto chybu
[Doctrine\DBAL\Exception\ConnectionException]
An exception occured in driver: SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused

Pritom ak si rucne vytvorim tabulku, vsetko mi pekne vytiahne z databazy … je potrebne nejako zvlast povolit konzolovy pristup doctrine do DB? S ORM som pracoval uz vela krat, vacsinou som vychadzal z tohto sandboxu Vrtak-CZ/nette-doctrine-sandbox, ale tam mi vsetky konzolove prikazy fungovali bez problemov.

Diky za odpoved …

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Jednak je dobrý smazat cache – z CLI se builduje jiná cache a aplikace je tam v produkčním módu, takže cache se jí moc mazat nechce.

Pak taky často bývá problém pokud jsi rejpal nějak nestandardně do routeru a nemáš ho zabalenej celej v RouteList nebo když máš hodně custom PresenterFactory, který neimplementuje mapping jako ten v Nette.

Ta tvoje konkrétní chyba nesouvisí s tím že by to nefungovalo, ale s tím že jsi špatně nastavil připojení k databázi (nebo nesmazal cache).