Zobrazenie všetkých premenných na Tracy paneli

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Manny
Člen | 13
+
0
-

Používam samostatne kombináciu Tracy + dibi. Je to luxusný komfort. Čo mi však chýba je, že keď si dám vykresliť obsah premennej cez metódu Debugger::dump, zobrazí sa to v časti web stránky. Ja by som to rád videl priamo na Tracy paneli, napríklad ako novú položku „Dump“, na ktorú keď prejdem myšou, zobrazia sa všetky „dumpnuté“ hodnoty. Existuje takéto niečo alebo ako používate Debugger::dump vy?

Hľadám jednoduché a prehľadné riešenie.

Oli
Člen | 1215
+
+1
-

Myslím, že hledáš tohle: barDump

Šaman
Člen | 2632
+
+3
-

Pro barDump není zkratka, přidej si tenhle soubor a includuj so ho do bootstrapu, pak budeš moci používat barDump() stejně, jako dump()

<?php
use Tracy\Debugger;

if (!function_exists('barDump'))
{

	/**
	 * Tracy\Debugger::barDump() shortcut.
	 * @tracySkipLocation
	 */
	function barDump($var, $title = '')
	{
		$backtrace = debug_backtrace();
		$source = (isset($backtrace[1]['class'])) ?
				$backtrace[1]['class'] :
				basename($backtrace[0]['file']);
		$line = $backtrace[0]['line'];
		$title .= (empty($title) ? '' : ' – ');

		return Debugger::barDump($var, $title . $source . ' (' . $line . ')');
	}

}
?>
Manny
Člen | 13
+
0
-

Super :) To je presne, čo hľadám! Vďaka za odpoveď.

Manny
Člen | 13
+
0
-

Určite to potrebujem pridať? Pretože keď napíšem Debugger::barDump, tak to funguje.

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Pokud tě neotravuje psát celé Debugger::barDump místo kratšího barDump tak samozřejmě nemusíš.

Šaman
Člen | 2632
+
0
-

Ano, jde jen o zkratku, aby se barDump dal zavolat stejně jednoduše, jako dump. Osobně barDump používám daleko častěji, protože to nezpůsobuje problém s odesláním výstupu před odesláním hlaviček a navíc barDump se dá dohledat i po přesměrování. Jinak samozřejmě Tracy\Debugger::barDump funguje taky, ale na rychlý ladicí výpis je to trochu dlouhé. Ten můj kód ještě navíc označí, ze kterého souboru a řádku ten výpis pochází (občas se to hodí).
Často jsem viděl podobnou zkratku, ale jen bd() aby to bylo ještě kratší.

Editoval Šaman (21. 5. 2015 2:55)

norbe
Backer | 405
+
0
-

@Šaman Už jsi slyšel o showLocation? Dá se to pak dokonce nastavit v konfigu

Editoval norbe (21. 5. 2015 7:56)

David Kudera
Člen | 455
+
0
-

Mě teda hlavně vždy štvalo u celého zápisu to, že když mi IDE automaticky přidalo use na Debugger (správně), tak jsem ho většinou pak zapomněl smazat… Jinak používám zkratku dd, to je teprve krátký :-D

Zax
Člen | 370
+
0
-

To si všichni musíte dělat zkratky a nepoužíváte na tyhle věci live templates? O_o

bd\Tracy\Debugger::barDump(), t$this->, rtreturn $this;, ccprotected function createComponent... atd.

Editoval Zax (21. 5. 2015 9:14)