Nette live validace vypnutí u formuláře

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Ahoj,

už nějakou dobu bojuji s live validacemi a když už jsem myslel, že je vše ok, zjistil jsem, že nemám možnost řídit vykreslování error-massages. Například u jednoho formu potřebuju mít ještě jako class col-md-4 a jinde třeba col-md-8. Když jsem se snažil při ručním renderingu napsat vlastní error-message kde id je id elementu + _message tak nefungovalo když jsem zkopíroval přesné id jaké mi generuje nette do té message tedy něco jako frm-signInForm-elementId_message tak se prostě ten div přepsal.. další věc je, že je uváděna class dont-show-when-valid pro vypnutí validace, která ovšem nedělá vůbec nic, a to jsem jí zkusil použít snad všude kde to šlo. Neví někdo jak bych mohl měnit class u jednotlivých formů ? popřípadě jak validace úplně vypnout ? Díky

Editoval kleinpetr (19. 5. 2015 7:27)

Robyer
Člen | 74
+
0
-

Ahoj,
možná už má odpověď nemá smysl, ale co se týká vypnutí validace, tak je potřeba použít no-live-validation třídu na controlu, nebo celém formuláři, který nechceš validovat. Ty jsi nastavoval jinou funkci, konkrétně aby se nezobrazovalo, když je control validní.

Jinak jsem skript aktualizoval a hodil do repozitáře: https://github.com/…m-validation
Třeba už bude fungovat lépe i pro tvůj další problém, který jsi měl.