Select a nezobrazení číselných hodnot

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TOMeek
Člen | 64
+
+1
-

Zdravím,
dneska jsem se setkal se zajímavým chováním generovaného pole select a nevím, zda se jedná o chybu nebo o vlastnost.
Když mám kód

...
	$form->addSelect('xxx', 'yyyy', $this->repository->findAll()->fetchPairs('id', 'value'));
...

A v DB mám uložené hodnoty (value) ve formátu 1. 2. 3., tak se ve výběru nezobrazí, ale ukáže se jen volný řádek (option tam je i se správným ID, ale není popisek). Zatím to řeším tak, že před formulážem si foreachem udělám pole a do hodnot přidám mezeru a pak se to zobrazí korektně. Ale to je zase kód navíc a to se mi nelíbí. Používám Nette 2.3.2

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Ahoj, z toho co píšeš tak jsem pochopil toto:

<?php
$items = [
	1 => '1.',
	2 => '2.',
	3 => '3.',
];
$form->addSelect('foo', 'test', $items);
?>

To funguje.

TOMeek
Člen | 64
+
0
-

h4kuna napsal(a):

Ahoj, z toho co píšeš tak jsem pochopil toto:

<?php
$items = [
	1 => '1.',
	2 => '2.',
	3 => '3.',
];
$form->addSelect('foo', 'test', $items);
?>

To funguje.

Ahoj, to je divné, já když udělám to samé (a také jsem to zkoušel předtím než jsem psal) tak mi to udělá prázdná pole :(

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Zkus to na čistém sandboxu, nemáš tam nějaký javascript? Nějaký vlastní Nette\Forms\Controls\SelectBox?

Editoval h4kuna (7. 5. 2015 11:38)

TOMeek
Člen | 64
+
0
-

Áha, tak jsem došel na to, že pokud odstraním (na formulář nepoužiju) kdyby/translator, tak to jde. Takže tímto to považuji za vyřešené. Děkuji za tipy.