Thickbox, ajax

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Skic
Člen | 18
+
0
-

Ahoj,
mohl by mi, prosim, nekdo poradit, jak jednoduse pouzit Nette s Thickboxem? Thickbox je napsano nad jquery – takovy lightbox pro html obsah. Thickbox nacita do ramce obsah uvedeny v atributu href odkazu. Bohuzel jsem nenasel na celem sirem internetu, jak jednoduse provezt tuto vec:
Po kliknuti na odkaz chci zobrazit v ramecku thickboxu vygenerovany obsah.

<a href="{link Clients: }" class="thickbox">Clients</a>

V presenteru Clients pristupuji do db, nacitam klienty.V sablone Clients.default.phtml bych chtel mit neco jednoducheho jako

{snippet}
<ul>
{foreach $clients as $client}
  <li>{$client['name']}</li>
{foreach}
</ul>
{/snippet}

Do ramu thickboxu se mi pak vraci {"state":[]}. Nevim, proc to nejde jednoduse (jak bych chtel :) a zaboha jsem neprisel na to, jak to rozhybat.

Dekuji za kazdou radu a pokud mozno konktretni, ze vsech Ajaxovych prispevku ve foru jsem nebyl moudry.

Editoval Skic (9. 8. 2009 16:08)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Já myslím, že v tomto případě snad ani AJAX není potřeba. V každém případě sem postni ClientsPresenter a zkus, jestli nepomůže odstranit ty {snippet} značky.

Skic
Člen | 18
+
0
-

db je instance dibi. {snippet} nemaji zadny efekt (puvodne jsem je tam ani nemel)

class ClientsPresenter extends BasePresenter {
	public function renderDefault() {
		$result = $this->db->query("SELECT * FROM Client");
		$this->template->clients = $result->fetchAll();
	}
}

---EDIT
On se z te sablony neprenese ani zadny staticky obsah.

Editoval Skic (9. 8. 2009 17:43)

Ondrej
Člen | 110
+
0
-

pro takove pripady se stranka musi renderovat jako neajaxovy pozadavek. Presenter totiz detekuje, ze jde o ajax, coz je nezadouci. Doporucuji v presenteru prekryt metodu isAjax(), aby vracela false.

Skic
Člen | 18
+
0
-

Diky Ondreji, zni to logicky. Metodu jsem prekryl aby natvrdo vracela FALSE. Je pak treba jeste nastavit bud $oldLayoutMode = FALSE nebo zakazat natahovani layoutu. Pak vse funguje spravne.

Bohuzel na me nekricela Ladenka, ze mam chybu v sablone a deli se prapodivne veci.
Dekuju.

[solved]