Grido – predavanie parametrov z presentra

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tolljump
Člen | 47
+
0
-

Zdravim vas.
Mal by som jednu otazku ohladom sablony komponenty Grido, presnejsie jej strankovania, filtrovania a pod.

Potrebujem do vsetkych jej odkazov prenasat parameter „filter“ ktory sa mi vytvara v presentri. Avsak link na strankovanie vyzera takto:

<a class=„btn btn-default btn-xs btn-mini ajax“ n:href=„page! page ⇒ $step, ‚filter‘ ⇒ $pFilter“>{$step}</a>

Cize klasicky n:href v komponente. Ak som tam pridal parameter „filter“, tak mi vytvorilo do URL adresy parameter vo formate nazovkomponenty-filter=… Lenze ja potrebujem premennu filter v presentri, nie v komponente z jednoducheho dovodu. Filtrovanie vykonavam pomocou externej komponenty s formularom, ktora mi naplni v calbacku premennu filter. Nasledne sa pri vytvarani gridy „vytvara“ NDB select podla premennej „filter“ pre Grido.

Viete mi v tomto poradit?
Urcite to uz niekto riesil, ale nemozem sa k tomu na fore dohladat a uz to riesim niekolko dni.

Dakujem za akukolvek pomoc.

tolljump
Člen | 47
+
0
-

Tak problem vyrieseny.

Zda sa ze inym sposobom ako definovat premennu $filter za persistentnu neni. Cize v presentri je nastavena ako @persistent a v Gride sa tak predava do vsetkych URL adries.

Na niekolkych miestach v systeme (menu, nejake buttony a pod.) sme nastavili parameter filter ⇒ NULL a tym to vycistili od neziaduceho prenasania sa parametra filter cez vsetky podstranky webu.