No reference found $task->contact

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ja
Člen | 260
+
0
-

Zdravim,
tento problem je uz zde popsan 1000×, ale vetsinou se jednalo o nejakou blbost, mne se toto stalo v pripade prejmenovani tabulek.

Pricemz, kdyz si Nette Database sahalo pro constrainty, tak zrovna u tabulky ‚task‘ ji to vratilo spravne constraint na ‚contact‘ a ‚user‘. I kdyz jsem si tento sql prikaz pustil sam, zase dva zaznamy… A vim, ze se s tim nesetkavam poprve.

Cache jsem smazal asi petkrat… googlil, hledal tady na foru a nikdo neresil podobny problem.

Nakonec to zase skoncilo tim, ze jsem tu tabulku celou smazal a znova pridal. Nesetkal jste se s tim nekdo?

(v soucasnosti jsem to musel zprovoznit, ale budu to do par dni resit do produkce, takze pak budu moct dodat dalsi info, na ktery se pripadne optate)

Diky

Ja
Člen | 260
+
0
-

Tak si asi odpovim, spojovaci column v tabulce „task“ zustal pri prejmenovani tabulky „kontakt“ na „contact“, tak zustal jako „id_kontakt“, s cimz si teda Nette Database neporadilo. Prejmenovani na „id_contact“ pomohlo.