Posloupnost při registraci

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ikysek
Člen | 22
+
0
-

Zdravím, řeším takové menší dilema, uvedu příklad:
Mám registraci rozdelenou na 2 částí(podmínky používání + checkbox souhlasim a formulář na registraci).
Chci docílit toho, aby 2 část v tomto případě formulář na registraci byl dostupný pouze pokud uživatel prošel část první. Jaká je „best practise“ na řešení tohoto problému ? Snažím se o zpřístupnění 2 části pouze po části 1.
Díky.

Editoval ikysek (11. 3. 2015 6:14)

ODIS
Člen | 33
+
0
-

Ahoj, tvoje otázka moc nedává smysl. Co se u tebe rozumí „administrací“? Do administračního rozhraní se člověk většinou přihlašuje, za účelem vytvářet/upravovat nějaká data apod. Jinak bych tvůj způsob registrace (jestli to dobře chápu) sjednotil do jednoho kroku, kdy ve formuláři vyplní registrující se uživatel své údaje a pod údaji by byl checkbox „Souhlasím s podmínkami používání“, jehož label by byl odkaz na zmiňované podmínky, tak jak je zvykem u většiny registračních formulářů.

Jestli jsem to špatně pochopil, tak to zkus zformulovat jinak. Věřím, že nejsem sám, kdo s tím má problém.

Editoval ODIS (10. 3. 2015 22:16)

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Myslím, že jemu jde všeobecně a best practise na to, jak zajistit, aby se do dalších kroků vícekrokových věcí dalo dostat jenom po projití předcházejících… tedy například, že v URL nezmění /step1 na /step3 a projde to. Takhle jsem to pochopil já.

ikysek
Člen | 22
+
0
-

Byl jsem včera dost unaveny, možná proto nemusi muj dotaz davat tak uplne smysl. Zaměnil jsem administraci za registraci, za to se omlouvam, každopádně výše popsanej princip je presne to o co mi jde, jak resit posloupnost pri vicestrankovych záležitostech, tak aby uzivatel nemohl například změnou URL přeskakovat jednotlive části

ikysek
Člen | 22
+
0
-

Problem jsem nakonec vyresil diky postrceni uzivatelem 22 v postu https://forum.nette.org/…est-practice . Tak kdyby to někdo další někdy hledal:)