jak lze editovat stavajici formular?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wdolek
Člen | 331
+
0
-

pro vytvoreni formulare pouzivam tovarnu. mam pak formular pro vkladani dat a jejich editaci. formulare jsou temer identicke, az na par poli.

v rendereru editacniho formulare si tedy necham vyrobit formular pro vkladani. jenze potrebuji pridat prvek formulare mezi jiz stavajici (treba jen vlozit nejake textove pole na zacatek / mezi nejake jine textove policka ve formulari pro vkladani).

pouzivam ConventionalRenderer, s kterym jsem pomerne spokojen :) … psat si renderer pro vsechny formulare, a ze jich tu mam dost, se mi zrovna asi nevyplati – vse by vypadalo stejne, + nekde bych musel drzet poradi prvku a podle toho je vypisovat. kdyby slo toto zaridit primo pri vkladani elementu do formulare, bylo by to bajecne… jeste jsem ale neprisel na to, … jak na to X-(

Panda
Člen | 569
+
0
-
// public function addComponent(IComponent $component, $name, $insertBefore = NULL)
$form->addComponent(new TextInput('Pole:'), 'name', $form['other']);

Vloží textové pole s popiskou ‚Pole‘ a jménem name před prvek formuláře se jménem other. U velkých formulářů a většího počtu přidávaných prvků by bylo z hlediska výkonu lepší přidat jen kontejner přes addContainer a teprve do něj jednotlivá políčka přidat.

wdolek
Člen | 331
+
0
-

diky Pando :s toto mi zase nejak uniklo :( :)