jak zprovoznit texy editor

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kasparek
Člen | 43
+
0
-

Ahoj,
vím že to tu již bylo několikrát řešený ale nejde mi zprovornit texy.

Chci použít ten editor a navázat ho na textarea. Nevím jestli použít helper nebo jak vůbec.

jinak co vlastně použít z tohoto zipu https://github.com/…texy-2.6.zip ve složce vendor jsem si vytvořil složku texy a do ní nakopíroval obsah složky src

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+3
-

Použij composer a nemusíš nic řešit, nahraje Ti to závislosti a pak si jen zavoláš v kódu use a vytvoříš si new Texy().

Editoval kzk_cz (20. 1. 2015 11:57)

kasparek
Člen | 43
+
0
-

kzk_cz napsal(a):

Použij composer a nemusíš nic řešit, nahraje Ti to závislosti a pak si jen zavoláš v kódu use a vytvoříš si new Texy().

s composerem jsem nikdy nepracoval právě jsem si ho nainstaloval a googlím jak dál

kasparek
Člen | 43
+
0
-

kzk_cz napsal(a):

https://doc.nette.org/…ces/composer

to byla první stránka na který jsem byl ale nevím jak určit pro jaký projekt atd. to vše googlim a jak to pak spustim (předhodím composeru .json?)

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-
  1. Instalace composeru
  2. Pustit „cmd“ (příkazová řádka, přes start, prostě to tam napiš a enter)
  3. cd „C:/plocha/developer“ (přes cd se dostaň do prázdné složky někam kde máš localhost)
  4. Enter a měl bys vidět jméno té složky
  5. Napiš „composer create-project nette/sandbox“ + enter
  6. Právě jsi nainstaloval funkční Nette :)
  7. Přepiš composer.json (do require:{}) přidej řádek se jménem texy a jeho verzí (zjištít na gitu)
  8. Ulož .json, spusť „composer update“
  9. profit???
kasparek
Člen | 43
+
0
-

kzk_cz napsal(a):

1. Instalace composeru
  2. Pustit „cmd“ (příkazová řádka, přes start, prostě to tam napiš a enter)
  3. cd „C:/plocha/developer“ (přes cd se dostaň do prázdné složky někam kde máš localhost)
  4. Enter a měl bys vidět jméno té složky
  5. Napiš „composer create-project nette/sandbox“ + enter
  6. Právě jsi nainstaloval funkční Nette :)
  7. Přepiš composer.json (do require:{}) přidej řádek se jménem texy a jeho verzí (zjištít na gitu)
  8. Ulož .json, spusť „composer update“
  9. profit???

Jsem přeskočil krok 3 :D jdu otestovat

kasparek
Člen | 43
+
0
-

Tak se mi povedlo s pomocí composeru dohrát texy teď ji mám registrovat jako službu ?

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@kasparek Spíš si jako službou zaregistruj nějakou vlastní třídu pojmenovanou TexyFactory, která ti bude vracet nakonfigurovanou instanci Texy.