Ssl certifikát pro více domén
- Xethilos
- Člen | 19
Nesouvisí to vůbec s nette, ale myslím, že jsem tady viděl adresu na ssl certifikát pro více domén za málo peněz, ale musela být doména napsána na stejného majitele jako ssl certifikát (Nebo tak nějak), hledám už delší dobu, ale nemůžu to najít, tak se raději zeptám. (Jednalo se podle mě o zahraniční web)
Děkuji za odpovědi.
- Marek Šneberger
- Člen | 130
Neštudoval jsem pro kolik je to domén, ale v čr je nejlevnější (asi) https://crt.simplia.cz
- enumag
- Člen | 2118
@MarekŠneberger To je samozřejmě jen pro jednu doménu.
@Xethilos Právě zkouším StartSSL Class1 certifikáty. Pokud jsem to správně pochopil tak to funguje takhle:
S Class1 ověřením (stačí pár osobních údajů, nic neplatíš) můžeš zdarma generovat certifikáty pro libovolné domény co jsou napsané na tebe a také pro jejich subdomény. Každý certifikát pltí pro právě jednu subdoménu (www. pro hlavní doménu).
Když si zaplatíš Class2 ověření (59 USD) tak myslím můžeš generovat wildcard certifikáty zdarma pro všechny domény co jsou napsané na tebe. Tzn. 1 certifikát pro každou doménu 2. řádu, ale každý z těch certifikátů platí i pro subdomény.
- Tomáš Kolinger
- Člen | 136
@Xethilos
Tak to myslíš nejspíše startssl, kde platíš ročně $60 za oveření osoby
(u firmy dalších $60) a můžeš si generovat kolik certifikátů chceš.
Tedy jen na domény, který vlastníš přímo ty. Certifikát je wildcard.
Další způsob může být SAN certifikát (jeden certifikát, který může mít N alternativních názvů, které nemusí souviset s hlavní doménou), ale to musíš znát domény dopředu. Nejlevnější na ssl market je GeoTrust True BusinessID, kde za 2400 Kč můžeš mít až 100+1 domén. Certifikáty můžou bejt wildcard a dokonce i do více úrovní.
Editoval Tomáš Kolinger (17. 1. 2015 11:18)