Inline cms v Nette Framework

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Cup
Člen | 38
+
0
-

Neexistuje nějaký inline cms nad Nette Framework?

Našel jsem pár odkazů na cms zde na fóru, ale většina není to co bych si představoval.

Představa je:
klik na část stránky – zobrazení editačního pole, možnost měnit obsah text/„plugin“.
text – možnost např texy formátování.
nějaký plugin systém – kliknu do místa ve stránce a zvolím z nabídky pluginů třeba plugin „novinky“.
Plugin konfigurovatelný, asi nějaké rozhraní, které by implementoval každý plugin a na základě konfigurace by se vykresloval.
Klonování stránek, člověk by chtěl udělat novou stránku, tak by naklonoval nějakou existující a nastavil jí třeba jiné url, poupravil některé texty a hotvo.

Nevíte o něčem takovém nebo podobném v Nette Framework?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

O ničem takovém, co by bylo opensource a nad Nette, nevím. Můžeš být první kdo to napíše a vydá to pod OS licencí :)

akadlec
Člen | 1326
+
-2
-

aneb někdo chce zbohatnout na OS ;)

Cup
Člen | 38
+
+2
-

:) rád rozpoutáváš flame war? Myslím, že to absolutně nesouvisí s otázkou. :)

Udělat ten cms zabere poměrně dost času. Je lepší zjistit zda něco takového existuje než něco takového rovnou psát. :) Díky Filip Procházka, třeba to tak dopadne.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
+1
-

@akadlec to je špatně? :)

@Cup tak samozřejmě :) vždy je lepší se prva zeptat, když nic nevygooglíš :)

Zax
Člen | 370
+
+2
-

Ani nemusí vyloženě chtít zbohatnout, třeba chce jen přežít O_o Ale taky mám pocit, že chtít prachy v česku je pomalu zločin :-(

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

@FilipProcházka hele mě je to šumák, ono se v těchle českých vodách těžko zavděčíš ;) když něco jedeš soukromě a nabízíš to pak jako službu tak přijde skupinka lidí co tě nařkne z krádeže, chodí ti desítky mailů kde ti vyhrožujou, nadávají atd…když to pustíš jako OS tak pak zase remcaji jak je to na hovno a proč si to dělal a žes to měl udělat mnohem lépe a měl by jsi to ihned přepsat atd. ;)

a ad cmska, bylo by fajn kdyby něco takového nad nette vzniklo, ale historie ukazuje jen jakési pokusy ve formě nella, kdyby atd. ;) jediny co je snad aktivní a docela rozumný je venne ;)

Jinak ta ma narážka na zbohatnutí byla proto, protože sem několikrát viděl jak si někteří brali OS systémy, odmázli loga, patičky atd. a pak se vydávali za profi firmy nabízející „jejich“ řešení a tohle se třeba mě osobně moc nelibí.

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
+6
-

Podle mě to nemá moc smysl. Vytvořit opravdu dobré (tedy univerzální) CMS je velice těžké a zajisté bude mít tak univerzální systém plno omezení, které se mě nelíbí, nedokážu být maximálně produktivní a z toho důvodu se používání univerzálních CMS vyhýbám. Z mého pohledu je lepší vytvořit nástroje, které mě usnadní stavbu mého specifického CMS, které se sice hodí jen na jeden druh aplikací, ale dělá svojí práci mnohem lepé, než kterékoliv univerzální CMS.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@akadlec aby mohlo vzniknout Kdyby CMS, musí nejprve vzniknout dalších ~5 komponent, bez kterých pro mě nemá smysl :)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

@TomášKolinger to je pravda, otázkou je jak to uni CMS je ve výsledku napsané a zda umožnuje aby se ty chybějící prvky dopsaly či nějak poladily.

@FilipProcházka jasny, to bylo jen takové malé rejpnutí ;)