Inline cms v Nette Framework
- Cup
- Člen | 38
Neexistuje nějaký inline cms nad Nette Framework?
Našel jsem pár odkazů na cms zde na fóru, ale většina není to co bych si představoval.
Představa je:
klik na část stránky – zobrazení editačního pole, možnost měnit obsah
text/„plugin“.
text – možnost např texy formátování.
nějaký plugin systém – kliknu do místa ve stránce a zvolím z nabídky
pluginů třeba plugin „novinky“.
Plugin konfigurovatelný, asi nějaké rozhraní, které by implementoval
každý plugin a na základě konfigurace by se vykresloval.
Klonování stránek, člověk by chtěl udělat novou stránku, tak by
naklonoval nějakou existující a nastavil jí třeba jiné url, poupravil
některé texty a hotvo.
Nevíte o něčem takovém nebo podobném v Nette Framework?
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
O ničem takovém, co by bylo opensource a nad Nette, nevím. Můžeš být první kdo to napíše a vydá to pod OS licencí :)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@akadlec to je špatně? :)
@Cup tak samozřejmě :) vždy je lepší se prva zeptat, když nic nevygooglíš :)
- akadlec
- Člen | 1326
@FilipProcházka hele mě je to šumák, ono se v těchle českých vodách těžko zavděčíš ;) když něco jedeš soukromě a nabízíš to pak jako službu tak přijde skupinka lidí co tě nařkne z krádeže, chodí ti desítky mailů kde ti vyhrožujou, nadávají atd…když to pustíš jako OS tak pak zase remcaji jak je to na hovno a proč si to dělal a žes to měl udělat mnohem lépe a měl by jsi to ihned přepsat atd. ;)
a ad cmska, bylo by fajn kdyby něco takového nad nette vzniklo, ale historie ukazuje jen jakési pokusy ve formě nella, kdyby atd. ;) jediny co je snad aktivní a docela rozumný je venne ;)
Jinak ta ma narážka na zbohatnutí byla proto, protože sem několikrát viděl jak si někteří brali OS systémy, odmázli loga, patičky atd. a pak se vydávali za profi firmy nabízející „jejich“ řešení a tohle se třeba mě osobně moc nelibí.
- Tomáš Kolinger
- Člen | 136
Podle mě to nemá moc smysl. Vytvořit opravdu dobré (tedy univerzální) CMS je velice těžké a zajisté bude mít tak univerzální systém plno omezení, které se mě nelíbí, nedokážu být maximálně produktivní a z toho důvodu se používání univerzálních CMS vyhýbám. Z mého pohledu je lepší vytvořit nástroje, které mě usnadní stavbu mého specifického CMS, které se sice hodí jen na jeden druh aplikací, ale dělá svojí práci mnohem lepé, než kterékoliv univerzální CMS.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@akadlec aby mohlo vzniknout Kdyby CMS, musí nejprve vzniknout dalších ~5 komponent, bez kterých pro mě nemá smysl :)