Zajímává chyba na produkčním serveru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TOMeek
Člen | 64
+
0
-

Zdravím,
v poslední době pozoruji zajímavou chybu na webu u klienta (spíš ji pozoruje on a na mě jen řve). Je to eshop na nette 2.2.6 a používám na injektování v presenterech výhradně

/* @var NejakaRepository @inject */
public $nejakaRepository;
...

Ale občas se stane, že jakoby stránky nenačtou repozitáře a web spadne do pětistovky chyby a v logu mám Call to a member function findPrimary() on null. Prostě se to chová stejně, jako když do anotace neuvedete @inject. Ještě zajímavější je to jak se chyby zbavím. Jeden by si myslel vymazat temp, ale chyba lávky. Musím ve vendor přehrát celý adresář nette. Nepřišel jsem na to jaká přesně součást, ale 100% pomůže kompletní přehrání (ani ten temp nemusím mazat). Dělal už jsem pěknou řádku webů, ale toto je teda první, kde jsem se stímto setkal. V logu mám jen chyby spojené stím, že se neinjectnou repository, ale není tam nic kde bych vykoukal co vedlo k té chybě. Měl by jste někdo typ kde může být zakopaný pes?

Quinix
Člen | 108
+
0
-

Není tam nějaká opcode cache která maže komentáře? eAccelerator, Zend opCache s vypnutým opcache.save_comments?

TOMeek
Člen | 64
+
0
-

Hostuje na blueboardu, tak tam to snad mají pořešené, ale je tam Zend OPcache v7.0.4-dev s opcache.save_comments 1. Zaráží mě, že ale ta chyba nastává úplně náhodně a není závislá na nějakým úkonu na webu. Hosting jsem podezříval jako první, protože jinde se mi to nestává, ale nemám žádný důkaz že je to tím.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Prepsat na inject metody potom?