Předávání parametrů formuláři a sessions?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mara11
Člen | 42
+
0
-

Mám výpis položek z databáze… u každé položky mám malý formulář, který ji umožňuje smazat… ale jak mám předat ID dané položky tomu formuláři, kterou chci smazat?

code
<tr n:foreach=„$pages as $page“>
<td>{$page->list_name}</td>
<td>{$page->url}</td>
<td>
{control deleteForm}
<!-- <a n:href=„delete, $page->id“>Delete</a> -->
</td>
</tr>
code

Druhý případ, pokud by ten řádek nebyl zakomentovaný a {control deleteForm} by bylo až na samostatné stránce, na který by zakomentovaný řádek odkazoval, tak přes $this->getParameter(‚id‘) vezmu ID, smažu položku a teď se chci vrátit redirectem na předchozí výpis. Problém nastává, kdy už předchozí výpis nemá formu /admin/stranka/default, ale má na druhou stranu url s nějakým ID /admin/stranka/default/1. Potřeboval bych se redirectem po smazání záznamu vrátit na předchozí výpis s danym ID. Uvažoval jsem, že bych to mohl udělat přes session? Ale nevím, kde v presenteru danou proměnnou do session uložit, případně jde to udělat nějak líp?

Děkuji za případné rady :-)

Etch
Člen | 403
+
0
-

Ad předání ID formuláři:

Použij multiplier.

Nebo použij secured linky

Druhý problém jsem moc nepochopil, ale určitě by si šlo uložit request a pak zavolat restoreRequest nebo si potřebná data (id, page) předat a pak klasicky redirectovat s daným parametrem.

Editoval Etch (8. 12. 2014 22:16)