Vytvoření odkazu v komponentě i s routováním na pěkné url

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Michal Kumžák
Člen | 106
+
0
-

Zdravím

Začínám s Nette a zkouším si vytvořit komponentu na správu db tabulek. Narazil jsem však na formát odkazů, které komponent vytváří. Signál předává v GETu v parametru do, ale do názvu signálu přidává název komponenty v presenteru. Stejným způsobem modifikuje pak i další proměnné, tedy například id změní na nazevKomponent-id. Je možné toto nějak změnit a to i vzhledem k tomu, aby se to nemusel psát nová routa pro každý použití komponenty. Momentálně mi to generuje například takovéto odkazy:

/timetracker/?do=timeTracker-add
/timetracker/?timeTracker-id=23&do=timeTracker-edit

S pozdravem
Michal

Aurielle
Člen | 1281
+
+5
-

Název komponenty se předávat musí, jinak by nebylo možno volání odlišit od signálů v presenteru nebo jiných komponentách.

janpecha
Backer | 75
+
0
-

Mám pro tebe otázku. Vadí reálně něčemu odkazy ve tvaru /timetracker/?timeTracker-id=23&do=timeTracker-edit ? Aneb „Z jakého důvodu to řešíš?“

Editoval janpecha (9. 12. 2014 17:27)

Michal Kumžák
Člen | 106
+
0
-

V podstatě to v tomto případě příliš nevadí, ale zajímá mě to do budoucna, kdy budu mít například komponentu na správu a zobrazování článků, tam už to vadit bude.

Jasně stále je tu možnost udělat přes akce v presenteru, ale to už je pak moc psaní, když to všechno mohu mít v jedné komponentě, kterou pak mohu donekonečna používat.

japlavaren
Člen | 404
+
0
-

na to si potom nastavíš peknú routu a neriešiš to ;)