zlozka „www“ v url adrese

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
PhelixMad
Člen | 36
+
0
-

Dobry den/vecer mam taky maly problem s ktorým sa trošku trápim.

Nainštaloval som nette, a kedže viem že musi odkaz smerovat do zlozky „www“ tak som vytvoril subor .htaccess, ktorý sa o to stará a všetko funguje dobre.

Ale nepáči sa mi jedna vec, ked zadam do url adresy www.mojadomena.com/„www“ tak to tam v tej adrese ostane, ale ja to tam nechcem. Ja chcem ked niekto dá www.mojadomena.com/www aby ho to hodilo bud na error page alebo automaticky presmerovalo na url bez tých troch „www“ na konci.

Ďakujem!

kudlajz
Člen | 70
+
+2
-

Reseni najdes tady

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Proč se teď vůbec doporučuje toto řešení namísto dřívější, podle mě validnější změny adresářové struktury?

Zax
Člen | 370
+
+4
-

Nette žádnou adresářovou strukturu nevynucuje, já naprosto v pohodě používám tuto strukturu:

/index.php
/app
/vendor

Je akorát nutné třeba pomocí .htaccess zakázat (deny from all) přímý přístup do složek app a vendor.

PhelixMad
Člen | 36
+
0
-

Myslis, ze som neskusal?

Ano skopcil som to a dve hodiny som zistoval aku url tam dat na locale. No a ked sa podarilo tak sice som nemusel uz davat na konci url adresy www ale zase ked som ho tam dal na konci tak ziadne presmerovanie ani nic sa nestalo proste mi tam www na konci nechalo ale ja ho tam nechcem.

PhelixMad
Člen | 36
+
0
-

a co mas v tom index.php

Inak netvrdim ze nette nieco vnucuje ale ako root zlozku si proste vyzaduje www… ja som teda pouzil htaccess na presmerovanie ale ma to jeden hacik a to, ze ked rucne zadam za domenu /www tak to tam aj ostane ale ja chcem ze ked da niekto za domenu /www aby ho to hodilo na error page napriklad

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Obsah souboru je identický s (již přesunutým sem) souborem www/index.php, je akorát nutné opravit cesty.

Zax
Člen | 370
+
0
-

Je to o tom, kde ten index máš.. když si ho dáš do www, pak samozřejmě musíš jít do složky www, když si ho dáš o úroveň níž, tak se ti aplikace spustí bez www. Akorát je třeba si v index.php poupravit cestu k bootstrapu a mělo by to fachat. Můj index.php je irelevantní, protože jsem si bootstrap zapouzdřil do vlastní třídy :-P

EDIT: ninja'd

Editoval Zax (5. 12. 2014 19:09)

janpecha
Backer | 75
+
0
-

Když v tom .htaccess není přesměrování definováno, tak tě to nemůže přesměrovat :) Pokud chceš, aby to přesměrovávalo /www/ na /, tak tam musíš doplnit odpovídající pravidla.

bazo
Člen | 620
+
0
-

Ved si vytvor domenu a nasmeruj root do www foldra. To ide spravit snad vo vsetkcyh webserveroch. Nevidim kde je problem