Google Analytics – gogole ho nevidí?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
malkol
Člen | 133
+
0
-

Ahoj,
včera jsem se rozhodl, že si na stránky přidám GA, službu jsem si zařídil .. a kod vlozil do @layout hned před </head> jak pisou na googlu,

samozrejme jsem pouzil syntax=off … aby to proslo, script se do stranky normalne nacita, je ve zdrojovem kodu a take je videt ze nacita externí kod.

na googlu ale stále tvrdí, že měření není nainstalováno.

už mě to trápí dost dlouho, nevěděl by někdo pomoct?

(zkusil jsem i cvičně pridat type=„text/javascript“ ikdyz je to asi zbytecne)

<script type="text/javascript" n:syntax="off">
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-7777777-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

</script>
</head>

Editoval malkol (14. 11. 2014 9:11)

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

A není tam nějaká prodleva, že se musí třeba pár hodin počkat?

Quinix
Člen | 108
+
0
-

Je, klidně den i víc.

wicked
Člen | 290
+
0
-

Přidáváme ho stejně, ale jakmile ho přidám, dám ověření a vše je hned ověřeno, dokonce i vlastnictví pod webmaster tools

malkol
Člen | 133
+
0
-

pochopil bych prodlevu …

kdybych se nedočtl na strankach google nenašel tohle :

`Veškeré údaje se v účtu Google Analytics obvykle zobrazí do 24 hodin od instalace měřicího kódu. Mezitím můžete pomocí následujícího postupu zkontrolovat, zda jste měřicí kód zadali správně:

Přečtěte si část Údaje o stavu sledování v horní části Měřicí kód
`

také se zobrazuje :

Stav: měření není nainstalováno
Poslední kontrola: 14.11.2014 2:35:58 PST což opravdu každé cca 2 minuty kontroluje …

takže ano, pochopil bych kdyby se to ověřilo a na data jsem čekal .. ale tohle mi nejak nesedí ..

malkol
Člen | 133
+
0
-

ještě otázku .. dáš ověření ? …
to někde aktivně klikáš, nebo jen obnovíš stránku ?

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

Já k ověření funkčnosti po nasazení GA skriptu používám záložku v levém menu GA „V reálném čase“ … stačí udělat několik refreshů stránky a hned by ti tam měly padat data – pokud tam nic není, tak bude někde problém.

U klasických dat jsem v praxi vypozoroval prodlevu cca 3–4 hodiny.

EDIT:
Pro úplnost, je to tak, že pokud se nainstaluje nový tracking kód, tak data by tam měla padat do statistik za cca 24 hodin (ovšem stále platí výše zmíněné, tj. že v sekci „V reálném čase“ funguje ihned po implementaci), viz.: Data delay after adding the tracking code

U již funkčních tracking kódu ta aktuálnost dat funguje cca takto: Determining your data's freshness

Editoval iguana007 (14. 11. 2014 14:38)

malkol
Člen | 133
+
0
-

a to je ono ;) .. tam data jsou .. v tom případě nechápu k čemu tam mají ten jejich rádoby indikátor

díky moc

wicked
Člen | 290
+
0
-

Nevím přesně jak to je… Píšu z mobilu

Jak dojdu domu kouknu a dám vědět ale je to aktivní klik nemáš ještě zakázány Google na web či tak něco?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

@malkol upravil jsem ten můj post níže, kde máš vysvětlení, tak si to pročti ;)

malkol
Člen | 133
+
0
-

jak jsem psal výše .. v real data to mam … ale tam v tom jejich radoby overeni neni … asi to chce ted uz jen cas .. jak vidim z etam tecou data .. jsem spokojenej ;)