ukázka administrace verze 1.0
- milda404
- Člen | 27
Ahoj,
rád bych vám ukázal na čem právě pracuji. Jedná se o jednoduchou
administraci webu → nyní už v použitelném stavu (ne konečném :-)
i když stále mám dlouhý seznam co je třeba udělat tak jsem to chtěl
ukázat abych měl nějakou zpětnou vazbu na ovladatelnost apod.
Proto prosím o vyzkoušení a sdělení případných chyb, návrhů, dotazů, připomínek, …
Při psaní administrace jsem se snažil psát „Dokumentaci“, která snad pomůže.
Odkaz na test je MyAdmin – web, a MyAdmin – administrace
Díky ;-)
Editoval milda404 (30. 10. 2014 21:20)
- James_Scott
- Člen | 55
Error 403 – Z důvodu opakujících se problémů s napadáním hostovaných aplikací došlo k zablokování odesílání POST požadavků ze zahraničí.
Tuto funkci si může vlastník webu vypnout ve své administraci.....
- James_Scott
- Člen | 55
Už to jede, vypadá to hezky – až na tu změnu rolí (tam bych to editoval přímo v řádku toho uživatele). Jinak pokud by jsi chtěl, klidně Ti poskytnu na takový věci prostor u sebe na VPS, ta Endora je hrozná :-)
- milda404
- Člen | 27
Na ten error 500 se kouknu, protože na localhostu když si vypnu TRACY tak mi normálně do alertu vypíše
<div class="alert alert-error">Uživatelské jméno nebylo nalezeno.</div>
nebo
<div class="alert alert-error">Zadané heslo není platné.</div>
Na tu změnu role se kouknu a zkusím ji přepracovat do User friendly :-)
James_Scott napsal(a):
Už to jede, vypadá to hezky – až na tu změnu rolí (tam bych to editoval přímo v řádku toho uživatele). Jinak pokud by jsi chtěl, klidně Ti poskytnu na takový věci prostor u sebe na VPS, ta Endora je hrozná :-)
To že je Endora hrozná vím ale bylo to v tu chvíli pro mě rychlý řešení kam to postnout.
Editoval milda404 (31. 10. 2014 19:15)
- Zax
- Člen | 370
Nevypadá to zle. Čirou náhodou pracuji na něčem podobném (viz podpis – ale instalaci nemám úplně triviální a dořešenou, zatím nechci, aby to někdo používal :-D).
Vytknul bych dvě věci:
- některé části působí dost „rozházeně“, trochu to kazí dojem
- jak zmínil James_Scott: některé věci by se hodilo přesunout rovnou k seznamu, workflow ve stylu „vyberu uživatele, vyberu co s ním chci dělat“ mi určitě přijde víc user-friendly a s použitím komponent i jednodušší na programování ;-)
Pro inspiraci přikládám odkaz na screen jak vypadá administrace uživatelů u mě – http://s29.postimg.org/…rp/image.png (přes ikonku tužky u příslušné tabulky zobrazím v tabulce jednoduchý formulář na změnu údajů)
Jinak líbí se mi, že se nebojíš JS pluginů – WYSIWYG editor, drag&drop změna pořadí apod., já osobně s JS nejsem moc velký kamarád a obdivuji lidi, co se s ním dokážou úspěšně poprat.
- milda404
- Člen | 27
Teď jsem se pustil do řešení toho error 500 a nevím čím to je v error.log mám zprávu že uživatel nebyl nalezen ale nechápu proč mi to nevypíše k tomu formuláři a hodí mi to error.
[2014-10-31 20-00-18] Nette\Security\AuthenticationException: Uživatelské jméno nebylo nalezeno. in /home/user/www/sandbox/app/model/UserManager.php:47 @ http://www.sandbox.loc/admin/sign/in @@ exception-2014-10-31-20-00-18-489c238451922c5b955afc0c69ac49a8.html
Pak bych tedy udělal nějaký sjednocení celé práce s uživateli na jednu stránku s tím, že vypíšu jen jednu tabulku s ikonou přes kterou se dostanu do všech úprav který jsou teď na několika stránkách.
Taky nechci aby to někdo používal zatím, ale potřeboval jsem tyto námitky abych to radši upravil teď než potom.
S tím JS je to tak že vše má celkem dobrou dokumentaci například na menu jsem použil jQuery sortable a taky trochu googlení a dotaz jak to zpracovat AJAXem protože jsem ho nikdy nepoužil
- Zax
- Člen | 370
milda404 napsal(a):
Teď jsem se pustil do řešení toho error 500 a nevím čím to je v error.log mám zprávu že uživatel nebyl nalezen ale nechápu proč mi to nevypíše k tomu formuláři a hodí mi to error.
Pokud se ti výjimka dostává do error logu, pak bych tipnul, že ji neodchytáváš.
A asi bych místo alertu použil $form->addError()
, ale to
je jen má osobní preference ;-)
Nejjednodušší řešení je cca toto:
try {
$this->user->login($values->login, $values->password);
$this->redirect('whatever');
} catch (Nette\Security\AuthenticationException $ex) {
$form->addError('Špatné jméno nebo heslo');
}
- milda404
- Člen | 27
Zax napsal(a):
Pokud se ti výjimka dostává do error logu, pak bych tipnul, že ji neodchytáváš.
A asi bych místo alertu použil
$form->addError()
, ale to je jen má osobní preference ;-)Nejjednodušší řešení je cca toto:
try { $this->user->login($values->login, $values->password); $this->redirect('whatever'); } catch (Nette\Security\AuthenticationException $ex) { $form->addError('Špatné jméno nebo heslo'); }
Já používám tohle a jinde mi to bez problému funguje (jiný projekt)
try {
$this->getUser()->login($values->username, $values->password);
$this->redirect('Homepage:');
} catch (Nette\Security\AuthenticationException $e) {
$form->addError($e->getMessage());
}
Omlouvám se jsem tupec než jsem dopsal tenhle příspěvek tak sem našel úplně triviální chybu, kterou jsem přehlídnul neměl jsem v presenteru
use Model;
- milda404
- Člen | 27
Tak jsem udělal první nástřel práce s uživateli.
Na stránce uživatelé zůstane seznam uživatelů, kde se poté bude dát prokliknout do editace každého uživatele.
Výpis uživatelů s ikonkou k editaci
A editaci bych chtěl řešit pomocí Tabs, kde by každý tab měl jinou funki (změna role, odstranění, …)
Sám musím uznat že to bude lepší když bude celá práce s uživatelem na jedné stránce než na několika ;-)
EDIT: Váš názor?
Editoval milda404 (1. 11. 2014 14:23)