Různé dotazy začátečníka
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- jann
- Člen | 30
Ahoj, doufám, že se nebudete zlobit za lamerské dotazy:
- Do adresy se mi sem tam vkládají get parametry (?backlink=000d, ?_fid=5f0d atd…). O co se jedná?
- Když mám veřejnou aplikaci v adresáři document_root, tak jak zajistím, aby se z tohoto adresáře spustila, když root webu je o úroveň výše. V žádném example příkladu to není vyřešeno a musím ručně otevřít ten adresář document_root. To musím ošéfovat ručně přes mod_rewrite, nebo je na to v Nette nějaký fígl?
- Když vypnu debug mód a pokusím se otevřít neexistující stránku, tak pořád vyskočí chyba Fatal error Uncaught exception ‚BadRequestException‘ with message 'Page not found. Missing template. Kde nastavím, aby to vyhodilo 404?
- Jde udělat nějaká „překládací tabulka“ na adresy? Např. měl jsem starý web s jedním typem adres a udělám nový web v Nette, ale struktura URL bude jiná. Jde nějak jednoduše v Nette udělat jakási překladací tabulka ze staré na novou adresu, nebo musím opět ručně v .htaccess?
To by bylo zatím vše. Další když tak připíšu, až mě něco napadne. Díky za případné odpovědi.
- sodae
- Nette Evangelist | 250
- aby se mohla stránka vrátit na původní místo , a na flashMessage (tedy takové zprávy i po přesměrování)
- to tam dáš a jen v index.php nastavíš bootstrap kde se nachází , pokud správně chápu
- root
- index.php
- (dir) app
- bootstrap.php
- ...
3)jak je ve skeletonu zakomentovaný řádek , odkomentuj ho (viz zde 3. řádek)
$application = Environment::getApplication();
$application->errorPresenter = 'Error';
//$application->catchExceptions = TRUE;