V com moze byt problem? touch(): Utime failed: Permission denied
- newbie
- Člen | 31
Jde u špatný (budoucí) čas při ukládání souboru, nebo špatně nastavený systémový čas na serveru. Pokud uložím na server zdroják s vyšším datem než systémový, dostanu tuto chybu. Tuším defaultně se takto chová PhpStorm (ukládá s časem na vývojové mašině). Stačí v nastavení odkliknout „Preserve files timestamps“ a soubory se budou ukládat s serverovým časem.
- kolsi
- Člen | 131
Trochu starší téma, ale nevyřešeno… mám stejný problém. Dá se to nějak řešit? Používám PHP 5.3 + Nette 2.2. Programuji v NetBeans 8.0.2. Hlásí to snad při každé editaci nějaké latte šablony a následném refresh stránky.
Ano, je to způsobeno tím, že se mi trochu předchází čas, ale nevidím důvod, proč by to mělo hlásit, že nemám oprávnění, když mám plný přístup.
- Unlink
- Člen | 298
Ten čas súboru v budúcnosti robí problém
Keď sa kompiluje šablóna, tak sa vytvorí jej skompilovaná verzia
v zložke temp
Problém je, že keď zdrojový súbor má čas modifikácie v budúcnosti,
znamenalo by to, pri ďalšom requeste, že tá skompilovaná verzia je
neplatná, lebo čas jej vytvorenia je menší ako čas modifikácie
šablóny.
Preto, pokiaľ nastane takáto situácia, tak sa čas modifikácie šablóny
upraví na aktuálny čas
a pre to potrebuje práva na zápis.
Môžeš to vidieť konkrétne tuna:
https://github.com/…leLoader.php#L31
- kolsi
- Člen | 131
Díky za vysvětlení. Teď ještě otázka, jak to korektně vyřešit. Povolit tedy u vývojářské verze zápis do zdrojového kódu? Nebo dát před touch @, aby se případná chyba nezobrazila?
Co jsem si dělal výpisy, tak rozdíl je vždycky třeba jenom 2 sekundy. Se synchronizací času asi neudělám nic. A teď mě i napadá, že na všech počítačích s Windows, kam mám přístup, se předchází čas.