Controler, DataGrid a ArrayAccess interface – final?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
marek.dusek
Člen | 99
+
0
-

Zdravim,

muzu jen dotaz, proc se ve tride Control metody interfacu ArrayAccess v revizich nahodne finaluji, aby nebohy programator (pouzivajici vzdy latest build) ohybal DataGrid? :-)

Diky za info.

PS OpenSource je svine ;)

PS2 Presenter.php, php 5.3, revize 432, radek 968 – Eclipse/Galileo mi hlasi syntaktickou chybu, tusi nekdo proc? Jakoby cekal za „$defaultAction“ zavorky „()“ (to parser umlci)

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Vývoj Nette neovlivním, ale DataGrid jsem v SVN upravil, tak to s touto úpravou fungoval.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

marek.dusek napsal(a):

Zdravim,

muzu jen dotaz, proc se ve tride Control metody interfacu ArrayAccess v revizich nahodne finaluji

Proč myslíš, že se náhodně finalizují? Od té doby, co se podpora pro ArrayAccess do třídy Control přidala, tak byly final. Akorát kvůli DataGridu byly na krátkou dobu nefinal, než se DataGrid upravil.

marek.dusek
Člen | 99
+
0
-

Ha, tak jiny problem – pri listovani libovolnou tabulkou na me vyskoci:

Warning: call_user_func_array() expects parameter 2 to be array, null given in DataGridRenderer.php on line 140

Viz radek 140:

return call_user_func_array(array($this, 'render' . $mode), NULL);

To je tam nejak nove, nebo je to zmena chovani php? (mam 5.3.0 stable)

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

PHP 5.3 není podporovaná (rozumněj DataGrid jsem pod ní netestoval).
Když ale změníš druhý parametr z NULL na array() tak by to IMHO fungovat mělo.

marek.dusek
Člen | 99
+
0
-

Jasne, jen to hlasim, aby se vedelo – je to docela pakarna, protoze ackoli se to tvari jako warning, volani se neprovede.

Ono cela ta 5.3 je pouzitelna tak napul – napr. pro namespacy neni jeste poradna podpora v IDE – Galileo jakoze umi, ale neumi ;)

mancze
Člen | 58
+
0
-

romansklenar napsal(a):

PHP 5.3 není podporovaná (rozumněj DataGrid jsem pod ní netestoval).
Když ale změníš druhý parametr z NULL na array() tak by to IMHO fungovat mělo.

Já běhám na 5.3 a zatím jsem na nic nenarazil (krom toho, co právě zmiňujete a ano, chybu to opraví ;). Ale nepoužívám verzi z SVN, ale ta co je v extras, přesněji:

@version    $Id: DataGrid.php 18 2009-05-20 22:41:25Z