Vytvoření přístupu do administrace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Sveet
Člen | 55
+
0
-

Dobrý den.
Chci se zeptat jak v Nette frameworku probíhá přihlášení do administrace. Nejde mi ani tak o kód jak o to jak tohoto docílit strukturově, jde o to, že adresář app/templates obsahuje pouze šablony webových stránek přístupné pro uživatele. Jak k tomu mohu přidat složku s administraci? Jít zpět do adresáře app a tam vytvořit složku AdminModule a tam zase začít úplně od znova, nebo jak tohoto docílit?

Editoval Sveet (2. 10. 2014 16:29)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Hledej na google Nette Moduly (najdeš tam plno odkazů na vlákna tady na fóru, ale i samostatné články, které se touto problematikou zabývají) – já to řeším tak, že mám FrontModule a AdminModule a tím mám obě části aplikace oddělelené … pokud už to máš udělané tak, jak popisuješ, tak by sis teoreticky mohl udělat jen Admin modul a to co už máš by sis nechal na tu klientskou část.

Existují samozřejmě i další způsoby, jak toto řešit, např. pokud by se jednalo o CMS, tak by si mohl mít ArticleModule a ten by byl ještě rozdělený na vnořené FrontModule a AdminModule atd. – čímž by sis mohl jednoduše tvořit znovupoužitelné moduly, které pak jednoduše přesuneš do jiné aplikace.
Těch možností je spousta a je spíše na tobě, jaká varianta ti bude více vyhovovat.

Editoval iguana007 (2. 10. 2014 16:51)

Sveet
Člen | 55
+
0
-

iguana007 napsal(a):

Hledej na google Nette Moduly (najdeš tam plno odkazů na vlákna tady na fóru, ale i samostatné články, které se touto problematikou zabývají) – já to řeším tak, že mám FrontModule a AdminModule a tím mám obě části aplikace oddělelené … pokud už to máš udělané tak, jak popisuješ, tak by sis teoreticky mohl udělat jen Admin modul a to co už máš by sis nechal na tu klientskou část.

Existují samozřejmě i další způsoby, jak toto řešit, např. pokud by se jednalo o CMS, tak by si mohl mít ArticleModule a ten by byl ještě rozdělený na vnořené FrontModule a AdminModule atd. – čímž by sis mohl jednoduše tvořit znovupoužitelné moduly, které pak jednoduše přesuneš do jiné aplikace.
Těch možností je spousta a je spíše na tobě, jaká varianta ti bude více vyhovovat.

Řešení pomoci modulu se mi zdá ideální, mám na mysli FrontModule apod., a však jak tohoto ve verzi 2.2.3 docílit netuším. Když vytvořím složky typu FrontModule apod., myslím, že naruším struktůru. Nebo má někdo jiné řešení, než pomoci modulu? Samozřejmě bral bych co nejjednodušší řešení jelikož jsem v začátcích

iguana007
Člen | 970
+
0
-

@Sveet Podle mě by to neměl být problém … to co tam máš teď si přesuň do FrontModule složky, tj. presenters, templates, forms a další. Potom si vytvoř základí presenter a šablony pro AdminModule, který taký bude mít svou složku. No a nakonec si musíš upravit router, aby ti např. při URL /admin/ načítal právě ten admin module. Příkladů tady na fóru určitě najdeš nespočet.

Desttro
Člen | 126
+
0
-

Tady máš pěkný seriál, kde se FrontModule a AdminModule nastaví – i s routami a strukturou
http://www.itnetwork.cz/…-a-tutorialy

edit:
ještě tady jeden, ale v podstatě je to to samé
http://blog.jerryklimcik.cz/…e-ve-vyvoji/

Editoval Desttro (3. 10. 2014 9:20)