Mailer neodesílá emaily, zápis do db funguje

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
xciza
Člen | 194
+
0
-

Ahoj,
na jedné stránce mám udělaný multistep formulář (trochu pofidérně ale funguje) s překreslováním pomocí ajaxu. V posledním kroku (potvrzení posledního formuláře) všechna data ukládám do db a odesílám na mail (v průběhu data ukládám do session). Uložení do db a vygenerování template pro mail proběhne v pořádku ale mail se neodešle.

use Nette\Application\UI\Form,
    Nette\Mail\Message,
    Nette\Mail\SendmailMailer;

$row = $this->person->findAdminEmail($role = "admin");

$mail = new Message;
                        $mailer = new SendmailMailer;

$mail->setFrom("support@support.cz")
                                ->addTo($row->email, $row->name)
                                ->setSubject("New registration")
                                ->setHtmlBody($template);

$mailer->send($mail);
                        $this->flashMessage("Thank you. You have been successfully registered.", 'success');

$this->redirect(':Front:Default:default');

Přitom na stejné stránce mám ještě jeden formulář, jeho zpracování totožné a ten se odesílá v pořádku.

Zkoušel jsem ještě použít pouze php funkci mail() a to mě email odeslalo. ale když jsem chtěl přidat hlavičku abych mohl poslat html šablonu tak už to nešlo.

Nevíte čím to může být, že ten mail neodešle?

Díky

xciza
Člen | 194
+
0
-

Takže odpovím si sám:
Strávil jsem nad tím asi 3 hodiny hledání a zkoušení až jsem změnil email v řádku $mail->setFrom("support@support.cz"). E-mail, který dotal zákazník pravděpodobně neexistuje, nebo je na něm něco zakázané protože s ním ty maily prostě nechodí. Ale když tam zadám svůj osobní (nebo jakýkoli jiný co znám) tak mail přijde. :)

iguana007
Člen | 970
+
+2
-

Však se můžeš podívat do mail logu na serveru, proč ten email nedorazí, měla by se ti vrátit response z cílového serveru s důvodem, proč email nebyl doručen.